Oude modellen

AW7AL
aw07alzwartDit model wordt niet meer geproduceerd. Ze is ook nog geleverd als AW7/2 met bandtweeter.

De Xanadu AW7AL is een zeer compacte luidspreker die bedoeld is voor kwaliteitsweergave in stereo en in surroundopstellingen.
De AWAL7AL kan ook worden uitgevoerd als centerunit die u desgewenst liggend of staand plaatst


AW11 Reference 1
aw11referanceDe Xanadu Reference is nog beperkt verkrijgbaar. Opvolger de HRS20 GRAND REFERENCE (va 2007)


AW14
aw14_oudDe AW14 is in 2007 opgevolgd door de AW14/2 met bandtweeter en is verder identiek. De AW14 vervangt de bekende ds 14 modellen. Zelden gebouwd is de indrukwekkende AW14-2 actief met digitale filters , presets, spdif, usb en cinch ingang. Erg fraai.


AW15
aw15 De AW15 is opgevolgd door de AW15/2 met bandtweeter.

Zoals de grote AW35 de uitdaging vormde een groot systeem neer te zetten met enorme prestaties was de eis bij de AW15 mogelijk Nog ingewikkelder. De eis bleef overeind. Een kleine luidspreker Met een zeer volwassen weergave en een goed laagfundament en dat met basluidsprekers die slechts een oppervlakte hebben van50 cm2 t.o.v. 330cm2 bij de AW35.


AW16
aw16De opvolger van de AW16 is de AW16/2 met bandtweeter.

De Xanadu AW16AL is een vloerstaande luidspreker met eigenschappen die een veel groter systeem doen vermoeden. De AW16AL is een volledige Xanadu Hybride Tube waarin gebruik gemaakt wordt van 2 bas-mid units en een 25 mm. dome tweeter. De AW16AL is ook een goede partner voor buizenversterkers.

Modificatie mogelijk!


AW18
Modificatie mogelijk tot: HRS18amt-f2d met magnesium drivers en Air Motion Transformers en behoort dan tot de High-End klasse!

De AW18 is een luidspreker welke gebruik maakt van de Xanadu Hybride Tube (zie uitleg technische gegevens).In de AW18 maken we gebruik van 2 18 cm.drivers met lichte en zeer stijve aluminium menbramen die in staat zijn tot fijndynamiek en een heel mooie detaillering maar ook tot schrikachtige dynamieksprongen.


AW25
Op verzoek worden nog kleine series van de AW25 (nu HRS25) gebouwd met magnesium drivers en amt tweeter.

De Xanadu AW25 is in staat muziek met een enorme natuurlijkheid weer te geven. Kenmerkend voor Xanadu is het gebruik van de Xanadu Hybride Tube welke vanzelfrsprekend voor de AW25 wordt gebruikt. De Hybride Tube is een gevouwen pijp die exact op de eigenschappen van de basluidspreker is afgestemd. Bij zeer lage frequenties wordt de luidspreker acoustisch aan de pijp gekoppeld. Het resultaat is een ver doorlopende, gedetailleerde basweergave met behoud van dynamiek. De AW25 is ook geschikt voor buizenversterkers in combinatie met de optionele impedantiecorrectie.


AW35
aw35Onze medeontwerper DS wenste voor prive-gebruik in “Studio F” een extended DS30, dus een systeem dat de lage octaven moeiteloos weergeeft in de door hem ontworpen akoestiek.

Dat is gelukt met als resultaat de AW35 welke werd ontwikkeld voor “de markt” en voor DS35 “signature”, een iets gewijzigde Special edition met extra toeters en bellen. De AW35 is voorzien van een papierwoofer van goede huize, een topklasse midrange en de Revelator tweeter, ook al zo’n bekende. Deze pasten we wat aan en monteerden deze op een nieuw ontwikkelde alu baffle.
Het spreekt bijna voor zich dat de grote Xanadu Hybride Tube enorm presteert. Orgelliefhebbers komen echt niets te kort en er is altijd voldoende energie voorhanden. Dat een dergelijke set met beleid moet worden aangestuurd en opgesteld spreekt voor zich. De meetcijfers zijn nog steeds indrukwekkend, de klank is volledig en voor een passief , niet actief gecorrigeerd systeem , indrukwekkend. De laagst gemeten output in de luisterruimte liep door tot een 18 Hz. De AW35 wordt op bestelling nog steeds gemaakt .

Afm. 145 x 29x 39 cm. 20 Hz..22kHz. 88dB/W/m 5 Ohm.


HRS33
hrs33De HRS33 op deze foto is de eerste uitvoering, later werden de zwartgekleurde drivers gebruikt en de voetplaat werd weer een rechthoek.

De splinternieuwe Xanadu HRS33 , een 2-weg systeem met 2 bas midunits en de legendarische ringradiator.
De bas-mid units worden op specificatie voor Xanadu gebouwd en hoewel het uiterlijk niets prijs geeft is het toch een heel andere units dan de overigens schitterende standaard uitvoeringen.
Voor ons doel en onze ontwerpfilosofie stelden we speciale eisen die door de toeleverancier gehonoreerd zijn met speciaal voor ons te vervaardigen drivers. Een kostbare zaak.

Reacties zijn gesloten.