Xanadu HRS17 Keramiek-AMT

xanadu_hrs17_keramiek_wit__voor_01De Xanadu HRS17 Keramiek-AMT (KA)  is de nieuwste generatie HRS17 in het topsegment. Binnen een bescheiden formaat is een volledig 3-weg systeem ondergebracht. Net als bij grote Xanadu modellen is ook hier gebruik gemaakt van de schitterende keramiek midrange in combinatie met  Air Motion Transformers voor het hoog.
Ook aan de achterzijde is een tweeter gemonteerd welke zorgt voor het behoud van de akoestische energie in het hoog en voorzien van een eigen filter.  De woofer is een bekende uit de Xanadu 17 serie en heeft eigenschappen welke perfect aansluiten bij de midrange. Als vaker genoemd door ons, massa is de vijand van goede weergave. De woofer heeft een groot membraan maar weinig massa en in staat grote lineaire uitslagen te maken wat nodig is voor het fundament en natuurlijke dynamiek.

Gehoormatige beschrijving:
Luidsprekers als de HRS17KA zijn bedoeld voor luisteraars die erg betrokken willen raken bij de muziek, je wordt erin meegetrokken zoals luisteraars  omschrijven. Enorm gewaardeerd is de zeer hoge ,  natuurlijke definitie en ruimtelijke beleving. Articulatie is schitterend, zelfs in complexe passages zijn instrumenten afzonderlijk goed te volgen. De verstaanbaarheid is opvallend , je hoeft geen moeite te doen teksten te volgen .
De muziek gaat leven.  De klank is zoals je van Xanadu verwacht, helder, openheid, diep laag zonder overdrijving. Een contrabaspartij bijvoorbeeld gaat leven, het hout, de snaren , hand of strijkstok, vanzelfsprekend en strak.
Soms schrik je even op als de pianist laat horen dat zijn vleugel toch echt een percussie-instrument is. Dat is voor mij persoonlijk nog steeds de magie van echt goede audio waarbij je de ene keer opschrikt en de andere keer je adem moet inhouden als je ervaart hoe “breekbaar” een stuk soms kan zijn (Mahler 2/Urlicht  bijvoorbeeld) Susanne and he magical orchestra “halleluja” en de tip van de maand: Dieter Ilg, Mein Beethoven , contrabas, piano , drums….a must have.
Met de juiste bron en aansturing , want ze zijn énorm kritisch, is het een feest. Je verwacht niet zoveel energie en gemak uit een klein formaat luidspreker. Ondanks dat we tegenwoordig denken dat alleen hoge resolutie audio bestanden voorwaarde zijn voor goede muziekbeleving, raden wij u aan uw kostbare cd of vinyl collectie te beluisteren en waar te nemen hoeveel pracht daarin verscholen ligt. Je moet er ook wat voor doen, met zorg je set kiezen en opstellen in de luisterruimte maar de meeste verkopen worden aan huis geleverd en zorgen wij voor een zo optimaal mogelijk resultaat binnen uw akoestische omgeving.

Om een idee te geven wat wij verstaan onder goede aansturing ziet u hieronder een voorbeeld, maar het kan natuurlijk ook uw eigen vergelijkbare set zijn!
Huisset:
– Burmester 101 versterker
– Burmester 102 CD-speler-Dac
– The Cloud luidsprekerbekabeling (top!)
– Xanadu interconnect
– Xanadu HRS17KA.

Keramiek:
Dit is het materiaal waarvan het membraan van de midrange is gevormd. Keramiek is zeer licht en stijf, ideaal.
Je moet wel weten hoe je met dit soort drivers om moet gaan want vergevingsgezind zijn ze zeker niet!. Als ze op de juiste wijze worden ingebouwd , gefilterd en aangestuurd (!) zijn ze niet te evenaren in definitie en natuurlijkheid. Datzelfde geldt voor de magistrale Air Motion Transformers , oftewel de tweeter. Deze hebben een nagenoeg massaloos membraan welke gevouwen is in de vorm van een harmonica. De aansturen middels een Neodymium magneet welke zo sterk is dat het gewicht van het folie verwaarloosbaar is ten opzichte van de aandrijving, alsof je 2000 pk toepast in je 600 kilo zware auto.

2 tweeters :
Dat is niet altijd nodig bij luidsprekers en afhankelijk van een aantal zaken welke te ver gaan hier toe te lichten. Daarom passen we het niet altijd standaard toe. In deze versie van de HRS17 heeft deze opzet een duidelijke meerwaarde om de energiebalans tussen mid-hoog perfect in balans te houden.

 Specificaties HRS17 Keramiek-AMT
 Systeem 4-weg
Bas 221 mm (*1)
Midrange 170 mm keramiek
Tweeter voorzijde 104 mm AMT
Tweeter achterzijde ja, voor behoud van akoestische energie
Filter 4-weg
Aansluiting Bi-wired-amping
Frequentiebereik in woonkameropstelling  ca 35 Hz…22kHz
 Impedantie  5 ohm
Rendement  ca 88 dB/W/m
Belastbaarheid  Voldoende voor woonkamer (*2)
Afmeting HxBxD incl. voetplaat 92 x 30,5 x 18,5cm
Soundcare  hoogte +- 2,5cm

(*1) de HRS17KA is een basreflex systeem met een diepe Xanadu afstemming, dus geen overdreven en kunstmatig laag.
(*2) Belastbaarheid      Ruim voldoende voor woonkamergebruik en luid volume. Zie uitleg onder “techniek” op onze site

Neem gerust CONTACT met ons op voor de mogelijkheden en informatie!

Reacties zijn gesloten.