Publicaties en recensies

Audio En Zo 2022:
Belevingen met de HRS22YH-MG
Website
Audio En Zo 2024:
Belevingen met de DS20GT-MG
Website
Music Emotion maart 2017:
Xanadu HRS80
Download
Music Emotion 2015:
Xanadu HRS100DSP
Download
Audio En Zo:
Xanadu HRS80 beluisterd
Website
Music Emotion:
DS17AMT en de HRS45AMT
Download
Audio En Zo:
Xanadu HRS52BA
Website
Audio En Zo:
Luistersessie Xanadu HRS17-KA
Website
HVT:
XANADU HRS20SE+ BURMESTER
Download
Paul Jansen:
HRS55H, HRS20S
Download
HomeStudio 2008:
Passie voor Design
Download
Music Emotion:
XANADU AW17, AW17 BASACTIEF, HRS17 EN HRS40
Download
HomeStudio 1997:
XANADU DS14 AL NF en AW11 AL NF
Download
Professional audio Musik & Equipment:
HRS11
Download

Meer recensies en testen op Xanadu in de bladen

Het is altijd goed om reacties van tevreden Xanadu klanten te horen of te lezen. Hieronder zijn een aantal reacties van de afgelopen jaren te lezen:

Xanadu HRS17 modificatie
Beste Age,
Heb de speakers nu 2 weken intensief geluisterd, nee, beter is: ik heb naar muziek geluisterd!
Ik kan wel stellen dat je fantastisch werk hebt geleverd!!! Ik ben dik tevreden met de modificaties (upgrade van de filters, nieuwe papieren woofers, nieuwe demping/bekleding, nieuwe bedrading) van de speakers.
Wat een openheid, rust, detaillering, klankvoortzetting, zuiverheid, maar vooral echtheid. Zo hoort het te klinken vind ik. Had van tevoren niet verwacht dat dit het effect zou zijn. Mijn speakers stammen uit 2007 en klonken al goed maar ik was nieuwsgierig hoe een upgrade uit zou pakken. Had ik eerder moeten doen! Het is echt een flinke upgrade geworden.
toon meer... Het laag is nu rustig en beheerst en ook levendig. Dat was in de oude opstelling regelmatig onrustig. Stemmen klinken prachtig. Loepzuiver met mooie articulatie. Het belangrijke midden is nu tonaal helemaal in lijn met hoog en laag. Het plaatje is compleet. Nu komen mijn versterker (naim sn3) en streamer (moon 280d) beter tot zijn recht. Plaatsing van de speakers in de ruimte is ook geen issue meer.
Toen ik de speakers kwam ophalen, hebben we enkele uren naar muziek geluisterd. Jij liet me oa de Nits horen. Wist niet dat dat zo goed was en klonk. Dank ook voor de muziektips !
Je begon onze luistersessie met “i put a spell on you”. Nou door te luisteren ben ik nu weer betoverd! Ik geniet volop. Dank voor het toe wijden van je kennis en passie.
Met vriendelijke groet, Dick

Xanadu HRS22YH
Hallo Age,
Ik zou altijd nog even iets van mij laten horen. Ik ben nu helemaal gewend aan mijn speakers en ze zijn volgens mij nu goed ingespeeld. Ik vind ze geweldig.
Het geluid is veel rustiger dan van mijn vorige speakers en het valt mij op dat ik mijn versterker nu veel minder ver open draai.
Ik ben zeer tevreden met het geluid. En ik wilde je ook nog bedanken de service van het doorverkopen van mij oude spullen.

Xanadu HRS17-4
Beste Age,
Hier een berichtje uit Heemskerk, een beetje laat door allerlei omstandigheden. Maar we willen toch even wat van ons laten horen.
We waren op zoek naar een stapje hoger dan de AW14 die we al enige tijd in ons bezit hebben en met veel plezier naar geluisterd hebben. Je luistert wel eens muziek bij een ander en denkt zo kan het ook. Dus gaat het kriebelen en ga je op zoek naar iets anders, maar dat is niet makkelijk. Tot we op jouw website keken en daar de HRS17 tegen kwamen. Daarover recensies gelezen van mensen die de HRS17 hadden aangeschaft.
toon meer... Dus contact gezocht en een afspraak gemaakt om zelf te ervaren hoe dit is. (In de recensies staan dingen over je kennis van het bouwen van speakers en muziek kennis, dat is niet gelogen). We zouden even langs komen om te luisteren en te kijken. Even werd een halve dag als het niet langer was. We waren zeer onder de indruk van wat je ons hebt laten zien en horen.
We zijn nu al een tijdje verder en in het bezit van de HRS17 in de mooie kleur rood satijn.
In het begin even zoeken naar de juiste opstelling. En nu al enige luister-uurtjes verder zeer onder de indruk. Laatst nog even onze AW14 opgesteld om even te horen hoe dat ook alweer was, niet verkeerd maar weer gauw alles terug gezet. Zelf mijn vrouw (die anders niet zo kritisch is) vielen de verschillen op. We kunnen niet anders zeggen dan fantastisch.
Eerdaags nog eens even andere kabels proberen om te kijken of dat wat teweeg brengt.
Age, alsnog bedankt voor de gastvrijheid en je advies.
Groetjes Peter en Monique uit Heemskerk.

Recensie HRS70
De beste luidspreker die ik ooit gehoord heb. Hoe omschrijf ik nou wat ik het mooiste vind. Muziek en beleving is immers iets heel persoonlijks en kwaliteit is niet meetbaar. We kennen alleen beter, anders, dynamischer, strakker, meer zwart en alle andere prachtige synoniemen voor hoe wij het beleven. Waar ik altijd al naar op zoek was was een luidspreker die niks aan het geluid toevoegt. Dat is onmogelijk hoor ik je al zeggen. Alle materialen hebben een bepaalde klankkleur. Is zeker waar dus zocht ik een luidspreker die dat in mijn ogen, of eigenlijk moet ik zeggen mijn oren, het minste doet. Dus geen kleuring of andere kunstmatige toevoegingen van fabrikanten om “populair” geluid te produceren. Ik vraag me wel eens af of fabrikanten het nastreven om de beste klinkende luidspreker te maken of een product waarvan ze zo veel mogelijk verkopen.
toon meer...
Nu ken ik Xanadu als product al heel lang. Ik heb het vroeger ook verkocht in de winkel en ik weet dus hoe bezeten Age van de Woud is om het beste te maken en dat daarna toch steeds weer te verbeteren. In elke prijsklasse zetten de Xanadu luidsprekers geluid neer waar ik elke dag van kan genieten. Nu heb ik al ruim een jaar de HRS70. Is echt bizar hoe deze luidspreker klinkt. Het komt ook door de prijs-kwaliteit verhouding omdat Xanadu niet met een dealernetwerk werkt. Ik denk dat als ik deze in de winkel had beluisterd ik hem zeker zo mooi had gevonden alleen zou ik dan het budget niet gehad hebben om hem te kopen. Je koopt de luidspreker rechtstreeks van de fabrikant. Daardoor gaat al snel elke vergelijking mank.

Wat ik zo mooi vind aan deze luidspreker is dat hij heel eerlijk is. Ik draai echt heel diverse muziekstijlen. Ik zit nu heerlijk naar Eefje de Visser te luisteren terwijl ik daarvoor nog Nils Lofgren draaide. Het blijft heel puur en eerlijk. Zonder toevoegingen zoals ik al zei. Komt waarschijnlijk ook door de ceramiek middentoner in combinatie met de bandtweeter. Deze zijn zo super snel dat er ook dynamisch en in detaillering niets verloren gaat. Dat in combinatie met het actieve laag is echt geweldig. De luidsprekers zijn d.m.v. de ingebouwde dsp voor de laagweergevers heel erg goed aan te passen aan de akoestiek van de ruimte. Dat is door Xanadu helemaal ingeregeld in mijn huiskamer. Ongelofelijk wat dat doet met de midden/hoog beleving terwijl de dsp daarin technisch geen invloed heeft.
 …
De reden voor mij om de Xanadu’s te kopen is erg impulsief geweest. Ik was helemaal niet op zoek naar andere luidsprekers. Ik had puur uit nieuwsgierigheid een afspraak gemaakt met Age om wat bij te kletsen en muziek te luisteren. Toen ik echter het geluid hoorden was ik direct geïnteresseerd. Zoveel rust en gemak in plaatsing en ruimte op elk volume. Toen ik diverse stukken had beluisterd hoorde ik Herman van Veen. De tranen liepen over mijn ogen. Zo levensecht. Ik ga regelmatig naar zijn optreden en luister vaak naar zijn muziek. Zo mooi had ik het nog nooit via een luidsprekersysteem gehoord. Ik heb toen eigenlijk direct besloten om ze te kopen. Ik luister bijna dagelijks muziek en het is echt genieten. Ik beleef de muziek echt. Als je echt serieus op zoek bent naar jouw perfecte luidspreker moet je echt ook bij Xanadu geweest zijn. Anders heb je niet alles gehoord.

Xanadu AW14-2 ombouw naar HRS14-MG
Beste Age ,
Ben blij dat je ooit begonnen bent met luidsprekers te bouwen omdat ik nu naar een paar geweldige luidsprekers aan het luisteren ben. Het klinkt bijzonder mooi na de upgrade die je uitgevoerd hebt. Stemmen lijken soms wel uit het plafond te komen (schuin dak) . Heel bijzonder. We zijn er heel blij mee . Elke dag genieten !
Met vriendelijke groeten ,
John en Wilma

Xanadu HRS22YH-MG
Na een paar keer de nieuwe HRS22YH te hebben gehoord was niet moeilijk om het besluit te nemen om deze te bestellen. Age kwam met het aanbod om hier een magnesiumversie van te maken en dat leek mij wel een heel goed plan. Dit hield wel in dat ook het filter op de schop moest en hij gaf aan dat de componenten keuze hiervoor ook naar een hoger plan getild kon worden. Daar hing wel een fikse prijskaart aan maar ik heb daar mijn fiat aan gegeven.
Ook over het uiterlijk had ik wel een paar wensen. De houten YH versie vond ik erg fraai maar wilde deze graag in een zwarte kleurstelling, dus geen bruin hout maar zwart. Het front wilde ik graag hoogglans zwart om het nodige contrast in het uiterlijk aan te brengen. Age gaf aan dat avontuur ook wel in te willen gaan en aldus geschiedde.
Afgelopen woensdag is de set geleverd door Age en op de reeds gereedstaande stands gemonteerd. De set is precies zo geworden zoals besproken en werkelijk prachtig om te zien en vlekkeloos afgewerkt.
toon meer...En dan muziek en hoe. Bij een eerdere demo hier thuis stond ik al verbaasd over de rijke klanken van deze monitoren, verbaasd over de laagweergave welke rijk en diep was. Ook de ruimtelijkheid was heel fraai.
In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen vermoeden wat een andere woofer en filter aan winst konden boeken, maar in mijn beleving is dat fiks. Een enorm strak en diep laag met veel gelaagdheid. Stemmen prachtig up-front en je krijgt een geweldig 3D plaatje voorgeschoteld met deze versie HRS22YH-MG.
Age, dank voor de enorme hoeveelheid tijd die je in deze ontwikkeling hebt gestoken, het is het meer dan waard!
Gr. René

Xanadu AW25
Beste Age,
Na een defect van de woofer van één mijn Xanadu AW 25 speakers had ik besloten om maar een mailtje te sturen via de Xanadu website.
Tot mijn verbazing kreeg ik een dag later een reactie van Age van der Woud dat hij de woofer(s) kon vervangen en ook een volledige modificatie voorstelde. Wat een geweldige service.
Dus een afspraak gemaakt en de AW 25 afgeleverd in IJsselmuiden. Omdat ik van ver moest komen had Age mijn komst voorbereid met koffie en lunch.
Een heerlijke luistermiddag en goede gesprekken maakten het meer dan een leuke dag.
Age bood aan de AW25 luidsprekers volledig te reviseren en te modificeren naar de laatste inzichten, zeker gezien de uitstekende staat waarin ze nog verkeren.
toon meer...3 weken later ben ik wederom afgereisd naar IJsselmuiden om de speakers op te halen. Age was helemaal trots op het resultaat en de gemodificeerde speakers stonden volop te spelen. Alsof ik mijn nieuwe luidsprekers kom ophalen.
Beste Age, ik ben enorm onder de indruk van je passie en kennis van geluidsweergave.
De Xanadu luidsprekers zijn van ongekende wereldklasse en gewoon te koop in Nederland. Niet alleen een kast met drivers en techniek maar bovenal gevuld met passie voor de ultieme geluidsweergave.
De service gaat nog een stapje verder en alles wordt in het werk gesteld voor een tevreden klant. Waar vind je dat nog tegenwoordig.
Ben je op zoek naar high-end geluidsweergave moet je echt een afspraak maken met Age van der Woud, Xanadu luidspreker systemen.
Age, enorm bedankt. Een meer dan tevreden klant en Xanadu ambassadeur for ever.
Erik

Xanadu HRS70
Hoi Age hierbij mijn ervaring met de mooie HRS70dsp.
In aanvang was mijn enthousiasme niet zo groot omdat ik vond dat ze wat mat en nog niet open stonden te spelen. Door mijn jarenlange ervaring met de Xanadu DS17 amt, waarschijnlijk het beste 2 weg systeem dat er voor geld te koop is, was ik een beetje verwend.
Maar na een aantal dagen spelen, begon het systeem steeds opener te spelen en speelt het nu zeker zo mooi, zo niet beter dan de DS17amt. Het actieve laag is natuurlijk superieur aan dat van de 17.
Een recente update van de voeding van mijn Roon endpoint laten ze probleemloos horen. De ruimtelijke afbeelding is nu zo groot dat de speakers volledig verdwijnen.
Dus toekomstige kopers van de HRS70, heb geduld en u wordt beloond met een resultaat dat u van tevoren niet kan bedenken.
Dank Age, ik ben er meer dan blij mee.
Leo

Xanadu HRS52 magnesium
Beste Age,
Ik wilde graag even reageren op de door jou “fantastisch gebouwde HRS 52 magnesium “. Het is een prachtige muzikale speaker geworden waarmee je zonder moe te worden naar alle soorten van muziek kunt luisteren en genieten. Je hoort geen speaker alleen de muziek. En daar draait het allemaal om.
Je hebt erg goed naar mij geluisterd en mijn wensen omgezet in de HRS 52 magnesium zoals deze nu is geworden. Mijn complimenten, je hebt weer eens bewezen veel kennis in huis te hebben voor het bouwen van een speaker.
Wij zijn dan ook uiterst tevreden en genieten elke keer weer als er muziek wordt gedraaid.
Nogmaals bedankt voor jou inzet en het bouwen van deze HRS 52 magnesium.
Met vriendelijk groet,
Paul & Caroline Jansen

Xanadu HRS17
Hi Age,
Speakers staan warm te draaien. Na uurtje of zo op temperatuur beginnen ze wat meer open te gaan. Wilde je bedanken voor de prachtige, prachtige muziek. Zelfs nu ze nog niet eens goed ingespeeld zijn is het nog heerlijker te zitten en te luisteren. Wat een verwennerij. Heb veel geluisterd maar niets komt “qua muzikaliteit / je in de muziek trekken” in de buurt bij wat je maakt! Wat een verwennerij!
Over een week of wat misschien eens naar kabels denken. Nu niet. Nu gewoon heerlijk genieten. Wat is muziek toch (nu nog) heerlijk (er).
Plaats gerust als recensie! Iedereen aan de Xanadu’s.
Groet, Bas

Xanadu HRS70
Nadat ik afgelopen jaren regelmatig diverse high end luidsprekers bij hifi winkels heb gehoord bleef ik toch iedere keer twijfelen . Toen Age de komst van de HRS 70 aankondigde (de HRS 80 en hoger gingen boven mijn budget) en ik die een paar keer bij Xanadu gehoord had hoefde ik echt niet verder te zoeken.
De HRS 70 staan nu een half jaar bij me thuis, maar ik vind ze nog steeds de beste luidsprekers (en mooiste) die ik voor deze prijs en duizenden euro’s daarboven gehoord heb.
De combinatie van electronisch filter en actieve woofers met hoogwaardige speakers is echt geweldig, ook voor mijn pop- muziek.
Wat mij betreft zijn de enige serieuze concurrentie voor deze luidspreker de Xanadu HRS80 en 90.
Verder is de service van Age van der Woud van Xanadu ook heel goed!

Xanadu HRS14MG
Graag delen we bij deze onze eerste ervaringen met onze nieuwe HRS14MG-set.
De HRS14MG set doet het uitstekend met onze Unison Research Secondo versterker. Ook dit is een goed Xanadu – Unison Research huwelijk. De combinatie haalt ons inziens het beste naar boven van beide onderdelen. Qua geluidsdruk voldoet de set prima.
Wat ons vooral bevalt is de natuurlijkheid, evenwicht en rust in het geluid, we worden niet luistermoe. Het volle, warme en vooral strakke laag is buitengewoon mooi, maar ook de detaillering van midden en hoog in combinatie met het laag is prachtig.
toon meer...We hebben inmiddels al opnames met relatief veel laag in combinatie met kleine details in het midden en hoog gespeeld en alles blijft, ook keurig in verhouding, overeind. Met name onze vinylverzameling beleeft, mede door de komst van het Benz Micro Glider element, en de HRS14 MG’s een ware renaissance.
De HRS14MG’s hebben onze installatie naar een hoger plan gebracht, waarbij, naar ons inzicht, nu een mooi evenwicht is ontstaan tussen de kwaliteiten die de diverse onderdelen te bieden hebben en die nu ook nog meer aangesproken kunnen worden.
We hopen er nog lang van te mogen genieten!
Graag willen we je nogmaals hartelijk bedanken voor de grenzeloze gastvrijheid op 24 mei, de goede en vooral eerlijke adviezen en een heerlijke middag muziek genieten.
Martin & Marike Bode

Xanadu DS17 AMT
Heb mijn DS17 AMT geleverd gekregen, van zilver overgespoten naar zwart hoogglas. Ik kan wel wat krachttermen er in gooien maar wil het netjes houden.
Niet normaal hoe mooi en ze staan te spelen op mijn Devialet 200 met Siltech kabels. Paar keer geschoven met de opstelling maar staan nu perfect. Ben gewoon ondersteboven van het geluid. Ben heel wat gewend van Sonus Faber Guarneri, Avalon Arcus, Millon Matador, Harbeth 30.1 etc. maar kunnen hier niet in de buurt komen wat een plaatsing, wat een precisie, gewoonweg perfect.
toon meer...Bas is superstrak wanneer het gevraagd wordt en ook op laag volume super mooi. Deze gaan NOOIT meer weg. Als er ooit al gewisseld wordt is het weer voor Xanadu of worden ze upgrade naar de dan geldende norm. Leo Heijmans bedankt voor de tip en Age van der Woud wat een bewondering heb ik voor je. En wat een fijn mens ben je. Super bedankt voor de kennismaking met jou en je product. Een echte aanrader. Voordat iemand een andere speaker koopt ga eerst hier eens luisteren of kom gewoon bij luisteren als je in de buurt van Rotterdam woont. Heb ik geen enkel probleem mee.
mvg Raymond

Xanadu HRS40
Daar staan ze dan, de nieuwe HRS40 MG/BT-2018 (mijn persoonlijke benaming), bijzonder mooie luidsprekers met een indrukwekkend geluid. Wat ging er aan vooraf . . .
Ik ben de afgelopen periode meerdere malen verhuisd en heb daardoor zowel de grotere HRS33 en de kleinere HRS17-K Xanadu speakers in huis gehad. Ieder van deze geweldige luidsprekers met hun specifieke muzikale kwaliteiten.
Na mijn laatste verhuizing heb ik een woonkamer tot mijn beschikking die wel een speaker kan herbergen van een groter formaat. Met die gedachte heb ik contact gezocht met Age van der Woud.
toon meer...Na het maken van een afspraak ben ik op bezoek geweest. Wat is het toch altijd een feestje om langs te gaan in IJsselmuiden en te genieten van de muziek en de enorme gastvrijheid.
Tijdens mijn bezoek hebben we gesproken over wat de mogelijkheden zouden zijn voor een passende set luidsprekers voor mijn nieuwe ruimte. Age stond weer gepassioneerd paraat met geweldige ideeën en adviezen. Naar aanleiding hiervan kwam Age met de optie om een custom made speaker te bouwen op basis van de HRS40 bandtweeter uit 2005. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik vroeg Age hoe hij dat dan precies voor ogen had. Het zou een HRS40 worden met alle nieuwe technische inzichten van de huidige tijd met de nieuwste generatie grote bandtweeter i.c.m. de geweldige magnesium drivers en een extra tweeter aan de achterzijde. Dit alles afgemonteerd met een prachtig bi-wire aansluitveld. Tsja . . . wat wil ik dan nog meer. Na het bepalen van de kleur -hoogglans zwart – heb ik akkoord gegeven om de set in productie te nemen. Na enige tijd was het zover en Age kwam langs om de nieuwe set Xanadu HRS40 af te leveren. Na Nadat Age ze keurig had opgesteld, aangesloten en zelfs (na)gepoetst kon ik de muziek laten spelen.
De eerste klanken van de muziek speelde en ik hoorde iets heel bijzonders zoals ik het nog niet eerder op mijn set heb ervaren. Wat een dynamiek en detaillering gecombineerd met een prachtige maar niet overdreven laagweergave. Het stereobeeld bij deze set is fenomenaal en het geluidsbeeld enorm groots. De artiesten staan letterlijk voor je te zingen op het podium. . . . wow! De instrumenten zijn echt te onderscheiden van elkaar en zijn op de kleinste details te volgen. De set speelt als één fantastisch geheel en je ziet de speakers werkelijk niet meer staan in de ruimte, je hoort alleen muziek. De artiesten staan gewoon echt verdeeld op het podium. Dit alles uiteraard wel met behoud van de signatuur van Xanadu. In één woord: GEWELDIG!
In aanwezigheid van Age heb ik zowel vinyl, cd’s als de streamer/dac gebruikt om verschillende muziekstukken te beluisteren. Ieder bron geeft de muziek fantastisch muzikaal weer en het is een feest om de collectie opnieuw te beleven. Na een gezellige en leerzame middag was het alweer tijd om afscheid te nemen van Age maar gelukkig niet van de Xanadu HRS40 set, die blijft mooi staan.
Beste Age, wat mij betreft heb je jezelf met het produceren van deze set overtroffen en bijzondere mooie luidsprekers gemaakt. Optisch zijn het twee ware kunststukken die een ongekend mooi geluid weergeven.
Ik wil je bedanken voor je enthousiasme en deskundigheid waarmee je dit “project” hebt volbracht. Ik geniet er in ieder geval volop van en een ieder die inmiddels bij mij langs is geweest geniet volop mee.
Hartelijk groet,
Ivan

Xanadu DS17
Vandaag met Leo wezen luisteren naar de DS17 AMT. Geweldig wat een rust en ruimte geven die speakers. Alles is waarneembaar zonder dat je het genieten van de muziek verliest. Genieten van de muziek is waar het Age om gaat en dat doe je 100000% met deze speakers.
En daarnaast is het ontzettend mooi om mee te maken hoe de bouwer bloost als je hem complementeert met zijn kunstwerk en hoe mooi je het vindt. Hij geniet echt van zijn werk en zijn product. Alles is met liefde voor het vak gemaakt en niet als oogpunt de commercie.
Zeer zeer onder de indruk en ik snap gewoonweg niet dat dit merk niet in meer huiskamers staat. Mensen kiezen waarschijnlijk meer voor een naam dan voor kwaliteit en vakmanschap.
Als je Xanadu gehoord hebt en de warmte en liefde van Age hebt ervaren ga je hier niet meer vanaf.
Hulde

Xanadu Mini Monitor
Onlangs waren wij bij u in de showroom te IJsselmuiden, we waren geïnteresseerd in de luidspreker “mini monitor”. Inmiddels hadden we al 15 jaar de AW11 thuis staan, door een ongelukje had deze set schade opgelopen.
Met de professionele hulp van Age werd geadviseerd de mini monitor eens te beluisteren. Juist omdat wij zeiden dat onze woonkamer niet heel groot is.
De AW11 is een top set alleen wil deze vrij kunnen ademen (bassleuf) en dat was in onze woonkamer altijd een ding. Omdat ik jaren lang gecharmeerd ben geweest van Xanadu ben ik weer terug gegaan. Dat zegt wat over onze tevredenheid. Het voordeel van de mini monitor is dat deze dichter tegen de muur kan staan. Dat sprak ons aan, net als het kleinere formaat.
Het design is strak, afgewerkt in HPL wit. Een krachtige ringradiator met erboven een bas/mid woofer.
toon meer...Eerlijk gezegd moest ik heel even wennen aan het geluid van de mini monitor, de openheid in het hoog was zo bijzonder. Ik moest bijna nadenken over wat ik hoorde. Mijn vrouw was direct verkocht, zo mooi vond ze de luidspreker klinken.
We hebben goed geluisterd naar het laag, de behuizing is immers compact. Maar het laag is ontzettend snel en strak en loopt toch vrij ver door. Een fantastisch klinkende monitor! Elk muzieknummer wat thuis weer gedraaid wordt klinkt geweldig. Er zijn veel details hoorbaar, ook de plaatsing van de instrumenten en zang is erg accuraat. Het laag is ook thuis zeer mooi met genoeg diepte.
De mini monitor is in een beperkte hoeveelheid gebouwd en intern is alles hard gesoldeerd. Dus een unieke set. Een prettige ervaring vanwege de hulp van de bouwer Age himself. Een bouwer met passie, dat hoor je uit alle woorden.
Namens ons ontzettend bedankt, Nick & Suzanne

Xanadu HRS45
Bij deze mijn reactie op de door jou ontworpen en gemaakte luidspreker HRS45 die jij 3 weken terug bij ons hebt afgeleverd.
Jij zei toen dat wij de tijd moest nemen om aan het Xanadu geluid te wennen. Nou ik kan ze nu zeggen de gewenning was er zeer snel.
Wat een fantastisch geluid, krachtig en zo gedetailleerd met mooie hoge en diepe tonen.
Genieten is het juiste woord .
Deze speakers hebben ook een nadeel ze werken verslavend want alle oude bekende muziek stukken wil jij zo snel mogelijk opnieuw beluisteren maar daar ontbreekt soms de tijd voor.
Age nog bedankt voor service en de professionele begeleiding.
Met vriendelijke groet,
Jan

Xanadu DS17E mk2
Op zoek naar luidsprekers gemaakt met hart en ziel, hebben we geluisterd naar de AW14. Dit was een ontnuchterende kennismaking, vergeleken bij mijn huidige luidsprekers. Die konden niet in de schaduw van de eenvoudige Xanadu luidsprekers staan.
Bij een korte luistertest naar een set hoogglans witte DS17E-2 luidsprekers (mét dakje) bij de verkoper leek het wel in orde. Echter thuis bleek het geluid nogal tegen te vallen.
Hierop contact opgenomen met Age welke mij aanbood om de luidsprekers te meten. Uit de meting en nadere inspectie bleek dat bij het overspuiten het filter compleet was gemold, en er dwars door een spoel heen was geschroefd om het filter weer te bevestigen. Hierop heeft Age aangeboden om tegen kostprijs een nieuw filter te maken en hij bleek toen ook nog de bekabeling te hebben vernieuwd. De esotar tweeters en de Dynaudio mids zijn later ook nog vervangen en tegen een zeer redelijke prijs.
toon meer...Al weer geruime tijd luister ik met veel plezier naar de Ds17e2. De ruimtelijke afbeelding is prachtig, laagweergave is mooi afgewogen en instrumenten komen heel mooi tot hun recht. Van Bach tot Boulez, alles even mooi in balans. Bij zacht op de achtergrond luisteren zijn ze niet opdringerig en bij luisteren op hoge volumes geven ze geen krimp. Kortom, de restauratie was het meer dan waard!
Wat ik bijzonder waardeer is de aandacht, het meedenken en de service. Ook als je zoals ik, een bescheiden budget hebt.
Age bedankt!

Xanadu HRS17 keramiek-AMT
Thuis gekomen hebben we uiteraard het advies opgevolgd om de Xanadu HRS17 keramiek-AMT luidsprekers eerst te laten acclimatiseren. In tussentijd de nieuwe luidsprekerkabel aangesloten en vervolgens (on)geduldig wachten totdat ik vond dat het moest kunnen. Ariel Ramirez: Misa Criolla, Kylie is het 1e nummer dat Lidy en ik hebben beluisterd. Wat een geweldig geluid, nu al, en het wordt nog beter. De gehoormatige omschrijving van de luidsprekers op jullie internetsite is helemaal correct. Ongelooflijk wat mooi.
Het 2e dat we hebben geluisterd is van Mahler 2e symphony vanaf de fifth Movement, Langsam , Misteroiso. Ongelooflijk open alsof ik de koorleden kon tellen.
Lidy en ik zijn erg blij met de luidsprekers met de enorme verbetering die deze brengen.
Nogmaals hartelijk bedankt en vriendelijke groeten,
Lidy en Roland

Xanadu AW14-2 – Cambridge Audio 851D en 851W
Eerst even feedback over de CA 851W. Wat een beest. Hij staat nu 1 week bij ons te spelen en het geluid is fenomenaal. Het dringt niet op, is scherp waar het scherp moet zijn en de bas laat zich horen zoals het bedoeld is. Details zijn zo mooi..
Maar ik geniet ook nog elke dag van de AW14’s. Zo mooi helder met zoveel detail. Blij dat je ze hebt ontworpen en gemaakt.
Gr. Richard

Xanadu HRS90
Met heel veel plezier kijk ik terug op afgelopen vrijdag toen je de HRS 45 set kwam omruilen voor de HRS 90 set, die voor het eerst het daglicht zag en het daarom toch wel een spannend moment voor mij/ons was. Maar wat een feest is het om deze set met zijn prachtige vormgeving nu iedere dag te mogen aanschouwen en te beluisteren. Verder alle lof voor je bijzonder vakkundige afstemming van de set in mijn veel groter geworden woonruimte dat je met een aanstekelijk enthousiasme tot een prachtig hoogtepunt bracht met een sopraan, van wie mij de naam even is ontschoten…maar het geheel klonk werkelijk als een life-optreden wat ons beiden kippenvel bezorgde.
Ook zeer bedankt voor de fraaie kabels, die het geheel mooi afmaken, zeker ook met de carbon pluggen.
Hoe meer cd’s ik beluister over de Hrs 90 hoe meer ik onder de indruk raak. Over de afstemming niets dan lof; die is echt zoals het moet zijn. Gisteren nog hoorde ik hoe mooi ze het laag van Joan Armatrading weergeven.
Heel veel dank nogmaals voor je niet aflatende inspanningen om het HRS 90 project tot een bijzonder geslaagd geheel te laten worden.
Met vriendelijke groet,
Eric

xanadu_hrs17_keramiek_wit__voor_01Xanadu HRS 17 Keramiek-AMT. Beter dan de concertzaal!!!
Eind 2015 horen wij een vreemde ruis uit één van onze speakers tijdens een Chopin pianoconcert. Deze ruis blijft na allerlei controlemaatregelen en de vrees ontstaat dat een van onze meer dan perfecte Xanadu DS14 alu speakers het na 25 jaar begeven heeft.
Xanadu geluid is namelijk in onze oren onvervangbaar. Wat nu? Het bedrijf van Joop Goossens in Den Bosch, waar wij deze installatie in de negentiger jaren hebben gekocht, is helaas gestopt en in de regio is er geen enkele dealer te vinden. Internet bracht gelukkig uitkomst.
Op de site van Xanadu heb ik toen ons probleem beschreven en wat schetste onze verbazing? Binnen enkele uren kwam er een antwoord van Age van der Woud, die schreef dat de ruis hoogst waarschijnlijk werd veroorzaakt door een kapotte versterker, want Xanadu speakers gaan nooit ruisen.
toon meer...Na telefonisch overleg zijn wij toen, op afspraak, met de gehele installatie naar IJsselmuiden gereden alwaar wij zeer hartelijk werden ontvangen door Age van der Woud: de createur zelf in zijn atelier annex gehoorzaal.
Zeer speciaal was te ervaren dat Age inderdaad alleen op afspraak werkt zodat je nooit gestoord kan worden tijdens je afspraak en je voor 100% zijn aandacht krijgt; een service waar veel bedrijven in het hogere segment een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
Na opbouw van onze set en diverse tests bleek inderdaad, dat de Marantz PM78 versterker de veroorzaker was van de ruis en de Xanadu speakers van 25 jaar oud nog perfect waren en het aluminium nog blonk als nieuw.
Een simpele oplossing lag voor de hand: een nieuwe versterker en CD speler aanschaffen, weer koppelen aan de twee ds 14 speakers en weer genieten als vanouds.
Maar….. dan kom je met Age in zijn gehoorzaal in gesprek over techniek, muziekweergave, soort muziek en de ontwikkelingen/veranderingen in je muzieksmaak in 25 jaar. Daarnaast zijn er ook de huidige digitale veranderingen met onder andere de internetmogelijkheden om muziek in huis te halen. En als je dan toch in de gelegenheid bent ga je luisteren naar de vele opties die Age in huis heeft en voordat je het weet ben je vele (aangename) uren verder en erg veel wijzer.
Na een tweede bezoek aan Age met daarbij een aangename lunch en weer vele uren luisteren naar eigen meegebrachte muziek en verschillende speakers, gekoppelde systemen en verschillende bekabelingen waren wij er uit en volledig overtuigd dat de nieuwste versie, de Xanadu HRS 17 Keramiek-AMT, het beste past bij onze muzieksmaak.
De HRS 17 speakers zijn gekoppeld met een Burmester 101 versterker en een Burmester 102 CD speler- DAC en bekabeld met Van den Hul The Cloud.
Wat ons vooral opviel is dat deze bekabeling veel verschil maakt. We hebben “blind” geluisterd met diverse bekabelingen en je hoort echt het verschil; onwaarschijnlijk!!
Maar dan ben je er nog niet, want het internetgeluid moet ook perfect weergegeven worden of zoals Age het verwoordt: “de bron moet perfect zijn”.
Op Age’s advies heeft Magna Hifi wonderen verricht met onze Sonos Connect door deze te modificeren naar Ultimo, inclusief toslink enabled, M-Way Power Cable 2DW C7 en een M-Way Natural Ref (WBT) digital interlink RCA.
Een verschil van dag en nacht qua weergave: 100% storingsvrij en loepzuiver komen nu ook de mindere zenders binnen: een echte aanbeveling voor het pure genieten.
Omdat gemak in de vorm van de huidige techniek de mens dient hebben wij ook besloten de cd-verzameling te laten rippen via de CD Conversiedienst (mail) dit wederom op aanraden van Age.
De enorme kennis van de materie en het netwerk voor speciale diensten van Age, gecombineerd met een diepe, oprechte interesse in de klant, maakt zijn advies zeer waardevol, waarbij hij op geen enkele manier iets opdringt: de klant krijgt alle tijd om alle opties te horen en beslist zonder enige commerciële druk; puur omdat iedereen anders hoort en luistert.
Waar vind je dat nog?
Toen Age de speakers gebouwd had, de Burmesters en kabel in IJsselmuiden afgeleverd, de Sonos modificatie uitgevoerd en de CD’s geript waren is Age samen met zijn Diny naar ons huis gekomen om alles te installeren, te kijken en te luisteren of alles zo werkte als bedacht.
En dat was en is zo.
Uit het bovenstaande komt naar voren dat wij nu al weer ruim een half jaar genieten van een ultieme installatie die zijn weerga niet kent en waarvoor Age alle complimenten verdient door zijn kennis, zijn kwaliteit, ervaring en samenwerking met de genoemde partners.
Een absolute aanbeveling voor muziekliefhebbers die wel tegen te weinig slaap moeten kunnen, want dat is het risico dat je loopt wanneer je deze installatie in huis haalt. (de oude DS14 speakers staan nu op de slaapkamer en zijn gekoppeld via het Sonos Connect systeem).
Je blijft luisteren…..
Jan en Dorrith

xanadu_hrs33_wit_01Xanadu HRS33 oktober 2016
Al sinds mijn vroege jeugd heeft audio en muziek mij geïnteresseerd. Als kleine jongen zat ik altijd voor de Kef 104.2 Reference speakers van mijn vader te luisteren naar alles dat speelde. Tijdens mijn jeugd heeft er van alles gestaan in het ouderlijk huis, dus het was niet zo gek dat het virus ook op mij oversloeg. Eenmaal op eigen benen begonnen met B&W Matrix 2 luidsprekers en vele merken en modellen zijn daarna de revu gepasseerd.
De zoektocht naar het ultieme binnen je budget is natuurlijk oneindig en met name het ontdekken welke sound nou eigenlijk bij je past. Her en der kwam ik op een gegeven moment de naam Xanadu tegen en de combinatie van de visie van Age en een mooi product van eigen bodem, zorgde ervoor dat deze naam in mijn achterhoofd bleef hangen. In korte tijd passeerde een set Focal Electra, Transmission audio M3 en de Avalon Ascendant MK2, totdat ik een sprankelend witte set Xanadu HRS33 ontdekte in de occasion hoek van Age.
toon meer...Vervolgens contact gezocht en heen en weer gemaild over de mogelijkheden.
Direct werd mij duidelijk dat ik hier te maken had met een gepassioneerde vakman van de bovenste plank en een bezoek aan IJsselmuiden in de avonduren was het resultaat. Age nam alle tijd, gaf ruimte en inzicht en onderbouwde zijn visie. De demo gaf de genadeloze doorslag: die moest ik hebben! Moraal van het verhaal: Ik ben helemaal Xanadu fan geworden, de HRS33 is voor mij de luidspreker die tot nu toe het dichtst bij het live gevoel komt van een optredende artiest in je eigen woonkamer. Een warm hart voor Age, zijn passie en vakmanschap is de kers op de Xanadu-taart!
Groeten,Bas T , Zuid Nederland

HRS55DSP met Trinnov ST2 dec 2015
We zijn ons project met de Hrs 55 met DSP ruim een jaar geleden gestart. Ik was er van overtuigd het maximale bereikt te hebben met deze fantastische speaker set. Ik heb op de xfi show je HRS 100 met de trinnov gehoord en heb daar met verbazing naar geluisterd. Gezien het feit dat de HRS 55 dicht bij de HRS 100 staat en toch nog meer openheid, kracht en detail gehoord heb, wat ik thuis anders ervaarde, vroeg ik me af of de trinnov daar aan bij droeg.
Na je technische uitleg en nog wat zelf onderzoek toch besloten om de trinnov st2 hifi aan te schaffen. Nu, met de juiste bekabeling ( van gent) en je fantasties inregelwerk zijn we op een niveau gekomen dat werkelijk onvoorstelbaar geacht werd door mij. Zoals je me al vaak gezegd hebt dat als de complete keten in orde is het werkelijk genieten is, nou het is nog vele malen weer. Age nogmaals zeer veel dank voor het mee denken, je tijd en geduld om tot dit voor mij ultieme systeem te komen. Ik voel me werkelijk bevoorrecht.
Omgeving Alkmaar

Weer terug op het oude nest.
Of te wel van Xanadu AW 11 reference naar HRS 20 keramiek 2015 ( de eerste uitgeleverde set)
Destijds eind jaren negentig op zoek naar nieuwe montitor-luidsprekers, en kwam naar buiten bij een destijds gerenommeerde zaak met de Xanadu AW 11 reference. Een paar jaar heel veel luisterplezier gehad en toen verkocht. Achteraf niet een van mijn beste besluiten. Vervolgens na wat omzwervingen merk …. gekocht en daar bijna 15 jaar geluisterd.
Recent bezocht het “hifi-virus” mij weer en op zoek gegaan naar nieuwe monitor-speakers. Gezocht op internet en zowaar kwam ik de naam Xanadu weer tegen. Eerlijk gezegd was ik die naam in de afgelopen jaren uit het oog verloren.
Contact gezocht met Age en naar IJsselmuiden getogen voor een demonstratie/maar vooral luisteren met eigen muziek, van zijn nieuwe monitorspeakers, de HRS 20 keramiek.
toon meer...Wat een hartelijk ontvangst, wat een enthousiasme en een duidelijke uitleg van de constructies/keuzes van zijn huidige speakerlijn maar vooral wat een luisterplezier gehad!!! De tijd vloog voorbij.
Uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten deze speakers te kopen. Een week later de speakers opgehaald in IJsselmuiden inclusief op advies van Age een schakelbare compensatie voor buizenversterkers en schakelbare aanpassing van het tophoog. Aflevering perfect en weer dat enthousiasme en kennis van zaken.
Thuisgekomen vervolgens snel aansluiten natuurlijk op de aloude maar nog perfecte class A buizenversterker. Weer die muzikaliteit en dat in je eigen gewone huiskamer. Uren genieten van je favoriete muziek. Heerlijk!!
Ja, de prijs van deze boxen in absolute zin is hoog maar de kwaliteit, zowel qua bouw als componenten is fenomenaal, 19,5 kilogram per box schoon aan de haak zonder stands en voor alles die muzikaliteit!!. Prijs/kwaliteitsverhouding: heel bijzonder!
Mijn advies aan echte muziekliefhebbers: ga vooral eens luisteren in IJsselmuiden.
V, omgeving Utrecht

Uitgebreide modificatie van de Xanadu AW25
Zoals beloofd hierbij mijn review van de gemodificeerde set AW 25’s. Ik kan je zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat. Er staat gewoon een nieuwe set luidsprekers in mijn woonkamer te spelen, ongelofelijk !
De nieuwe Scan Speak tweeters zijn een geweldige verbetering, het hoog is sprankelender, vloeiender, zonder enige scherpte. Het geluid is meer uitgebalanceerd, samenhangender. Stemmen klinken veel natuurlijker, de detaillering en ruimtelijke afbeelding zijn veel beter geworden. Naar deze luidsprekers kun je uren luisteren zonder dat het vermoeiend wordt. Grote klasse ! Ik kan wel stellen dat deze upgrade de beste is die ik ooit heb gedaan. Iemand die een paar AW 25’s bezit en overweegt om andere speakers aan te schaffen : deze modificatie is de beste optie, geloof me. Het karakter van de AW 25 blijft behouden, het geluid wordt echter op een veel hoger niveau gebracht. Een investering die voor jaren luisterplezier zorgt.
Nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking & tot ziens

HRS17
Ik luister nu twee weken naar de Xanadu HRS17 en ben verliefd! Wat een geweldige luidspreker! Zeker de combinatie met de Audio GD Master 3 eindtrap is fenomenaal, wat een rust, wat een dynamiek. Dank je voor je talent!
Kan je nog een upgrade aan deze luidspreker aanbevelen of zit hij op zijn maximale uitrusting?
Groet van een overtuigd Xanadu fan

Modificatie DS30, rolranden, filter
Het geluid uit de boxen is weer prachtig.

Servicebeurt
Ten eerste bedankt voor de snelle reactie . Wat nou exact de oorzaak is is mij ook een raadsel ik heb de versterker bij X in Harlingen aangeboden ter controle.Ik vind jouw service in 1 woord geweldig en ben daarom ook blij dat ik de aankoop bij een gerenomeerd bedrijf gedaan heb. Mijn volgende aankoop zal dan ook zeker weer Xanadu zijn .Dit moet nog even wachten maar ben mij al wat aan het oriënteren op jouw site. Kan ik de set eventueel ook laten upgraden naar een HRS17-f2d-amt-ba?

Aw14 (Noord Holland)
‘Mede namens mijn vrouw’ moet ik je zeggen dat we heel erg tevreden zijn met onze nieuwe geluidsboxen. Mooie klank, helder en transparant en ook nog mooi van uiterlijk. Dank voor je adviezen en de grote hulp bij de installatie. Klasse!

HRS55DSP- met Burmester 032-911 en DSP
Je hebt echt jezelf overtroffen in ons mooie project. De set speelt
waanzinnig goed nu. Ik heb nogmaals het nieuwjaars concert opgezet en wat
een ruimtelijkheid, detail, kracht en super strak laag, precies zoals ik
het wil.
Maar ook met popmuziek, vocaal enz. blijft het goed. Alles
met preset 1 van de DSP. Het speelt zo gemakkelijk, wat je al zei. Je hebt echt iets bijzonders gemaakt

HRS45- en HRS55 (IJsselmuiden)
Het was weer een indrukwekkende luisterbeleving en heb genoten. Ben ervan overtuigd dat dit mijn volgende stap deze zal worden.

Aw12 Hybride tube (Zwolle)
Ten eerste vindt ik dat je fantastische service bied! “Mag verteld worden”
De set is helemaal super. Ben er erg blij mee.
Wat een mooi geluid !!!!!

HRS17BA (Flevopolder)
de luidsprekers voldoen zonder meer aan de verwachtingen!
We zijn er erg blij mee.

AW 16/2 (Drenthe)
Laatst heb ik luidsprekers bij je gekocht en ik wil je laten weten dat ik er erg blij mee ben.Ook de andere helft
van mijn gezin is erg blij met de luidsprekers , zowel optisch als wat geluid betreft.

Ds17mk2 Reparatie-modificatie
Hartelijk dank voor je reactie ik ben blij dat de filters niet hoeven worden te vervangen ze klinken gewoon fantastisch nu met de 260 tweeter.
Nogmaals hartelijk dank voor je welwillende technische bijdrage.

Aw11bandtweeter (Utrecht)
De monitoren spelen erg mooi. Ben er blij mee. Prachtig hoog.
Ze hebben wel een stevige input/versterker nodig. dat is gelukkig geen probleem hier.
Maak t.z.t. graag een afspraak om de grotere luidsprekers te beluisteren.

Maatwerkopdracht in HPL (Friesland)
Ik vertrouw er ook helemaal op dat het fantastische producten worden!
heel hartelijk bedankt en veel succes!

HRS 20 SE (Gelderland)
Het is inmiddels 2 jaar geleden dat ik bij jullie binnen stapte en naar huis ging met een set HRS20RR.
Hoewel de rest van de setup hier in huis nog wel eens wil veranderen ben ik de speakers toch echt nog lang niet zat! Chapeau.

AW14F2D (Brabant)
prettig te horen dat de luidsprekers bijna klaar zijn. We zijn werkelijk erg nieuwsgierig hoe deze thuis klinken.

Demo (IJsselmuiden)
Graag wil ik u nogaals bedanken voor uw tijd en de uitgebreide demo van vanmiddag.

Magna Hifi – Sonos modificatie -Streaming specialisten (Noord Holland)
Aw16-2 en Aw14-2 opgewaardeerd naar F2D versie.
We zijn hier heel blij mee, hartelijk dank. Wij zijn erg enthousiast over de Xanadu produkten, dus het is geen opgave om mensen richting IJsselmuiden te sturen.

Demo (IJsselmuiden)
Dank hiervoor en ik wil je ook nog even laten weten dat ik genoten heb van het bezoek aan je bedrijf en van het luisteren naar je mooie produkten.

HRS17 (Rotterdam)
Mijn luidsprekers HRS 17, die ik in Vlaardingen heb gekocht bevallen nog steeds heel goed.
Ongeveer twee jaar terug zijn de luidsprekers door u opgewaardeerd naar HRS17, wat een hele goede keuze was.

Xanadu HRS20RR (Utrecht)
Nogmaals bedankt voor de leuke en inspirerende morgen bij Xanadu en de speakers klinken als een klok, zeer indrukwekkend. Stonden vrijwel gelijk goed en zijn in een goede verhouding met de kamer. Erg blij en zelfs mijn vrouw vond het indrukwekkend klinken en dat wil wat zeggen….. 😉
Hier nog een fotootje van de opstelling/kamer.
Hou me aub op de hoogte van de ontwikkelingen bij Xanadu, luistersessies of bijeenkomsten e.d. leuk om bij te blijven rondom je fantastische produkten.
Nogmaals bedankt en met vriendelijke groet,

Verzoek om modificatie (Utrecht)
Ik ben nu 20 jaar in het bezit van een paar Xanadu ds 15 luidsprekers. Naar mijn mening voldoen ze nog steeds, maar wellicht is een upgrade wenselijk cq is een “servicebeurt” nodig. Misschien kunt u mij uitleggen wat de mogelijkheden zijn met deze luidsprekers. Op dit moment zijn ze gekoppeld aan een Arcam alpha versterker. Destijds bij Staffhorst gekocht.
In afwachting van uw reactie.

HRS 55 inmeten HRS55DSP (Tilburg)
Ik heb nu enkele avonden geluisterd naar mijn nieuwe Xanadu HRS 55. Ik heb goed en slecht opgenomen muziek beluisterd en ook films gekeken. Ik moet zeggen dat je voor mij klasse werk hebt afgeleverd . Ik ben super tevreden. Dat wat mij irriteerde heb ik niet meer waargenomen .
Ik wil je dan ook nogmaals bedanken voor wat je voor ons hebt gedaan. Als ik je hiervoor nog wat schuldig ben moet je het mij laten weten.

AW 14F2D (Brabant )
Bij deze een review van de eerste weken HRS:
– Kleur: uitstekend, we moesten even wennen na zoveel jaren dieprood, maar nu past het exact in ons interieur.
– Klank: het geluid is geweldig.
Mooi zijdezacht hoog, niet zo schel (hard) zoals bij de voorganger. Het laag is, ook en zeker in de neutraalstand van de schakelaar, bij kwaliteits opnames erg gecontroleerd, loopt niet door en dreunt niet.
Geheel klankbeeld, neutraal, rustig en evenwichtig, open en transparant.

Ik ben best wel wat gewend, maar de verwachtingen ten aanzien van deze speakers zijn ruim overtroffen.
Het geheel past qua optiek en klank perfect in onze woonkamer.
Ze zijn in mijn ogen een topproduct in deze klasse, de baas van Xanadu mag trots zijn op deze ontwikkeling !!

Occasion Ds30 incl. Modificatie
Even een bericht van een blije luisteraar. Een maand geleden heb ik de DS30 bij je mogen luisteren en meenemen. En ik heb nog steeds superblij met hetdetailniveau en de ongelooflijke beheersing.

HRS38 keramiek (voorheen HRS19 genoemd)
Leuke tekst op de site! Iedereen vind ze inderdaad mooi die ik over de vloer krijg.
Ik zit hier met kippenvel naar Dee Dee Bridgewater te luisteren. Waanzinnig!
Een meesterwerk

HRS20SE (Gelderland )
Afgelopen vrijdag waren we nog even bij je aan de deur op de Zendijk, maar je was – jammer genoeg – niet aanwezig. 🙂
Voor drie weken terug een nieuwe CD-speler van Sugden gekocht .
Ik had nooit gedacht dat een andere bron nog zo veel verschil kon maken. Je HRS20 gaan natuurlijk moeteloos met de upgrade mee, en laten – voor mijn gevoel – 100% daarvan horen.
Moest wel de plaatsing van de luidsprekers behoorlijk wijzigen, maar met jouw ‘lessen’ in het achterhoofd was die klus eigenlijk snel geklaard.

HRS17 f2d-amt-ba (Zuid Holland )
het is nog elke dag genieten met de nieuwe speakers.
Ik heb er uiteindelijk wel voor gekozen om de speakers zo neer te zetten dat de bas naar buiten gericht is. Naar binnen gericht was er teveel reflexie via de kast er naast wat erg veel “gedreun” opleverde. Dit is nu helemaal weg.

Demo (IJsselmuiden)
Nog bedankt voor de gastvrijheid vandaag, ik vond het echt te gek en Joop vond het ook te gek.

Xanadu interconnect 1030 gebalanceerd (€ 395,-)
Tja, toch wel weer een verrassende ervaring deze kabels. Je hebt al aangegeven dat “niet plotseling de zon gaat schijnen”. Maar ik vind de beleving toch opvallend.
Het beeld wordt niet echt groter maar wel dieper en luchtiger. In het laag wordt zeker winst geboekt . Ook de detaillering is toch weer meer zonder dat het te scherp of te dun wordt. Ik vind m.n. veel raffinement in de bekkens en percussie, waarbij ook het decay erg opvalt. De cello van mijn test cd blijft in mijn beleving toch het meest lastig instrument om natuurgetrouw neer te zetten.
Een slechte cd blijft slecht, misschien nog wel slechter.
Laat je me weten wanneer ze (helaas) weer terug moeten zijn. Het maakt me zeker ook nieuwsgierig naar je nieuwere versie.
Ik moet zeggen dat ik deze al aardig direct vind, wat gaan die andere dan doen….

Nieuwe aankoop HRS serie en restauratie zeer oude luidspreker
De speakers spelen perfect!! Zeer tevreden.!! De kabel offerte is akkoord. Mooi te horen dat de oude sprekers goed te herstellen zijn mooi ik ben benieuwd.

Ds17AMT-F2d (Zuid Holland)
Allereerst mijn reactie op de Xanadu HRS speakers. Geweldig…………….. zondag 5 uur zitten luisteren.
Ik sprak nog met veel lof over mijn oude set , maar dat is absoluut geen vergelijk. Leuk speakertje voor in de schuur.
Ik ben zeer blij met mijn aanschaf van de Xanadu HRS speakers en hoop op een jaren lang luisterplezier.

Service
Bedankt voor de snelle oplossing en de daarvoor gedane moeite !
Superservice; Xanadu-waardig.

Ds17AMT-F2D
we hebben gisteren de speakers uitgeprobeerd met een mooie cd-speler .
het instellen was een fluitje van een cent, alleen de bassen vergden wat aandacht.
Het resultaat is geweldig: Nico had een cd meegenomen met werk van Liszt opgenomen in de Dom van Milaan.
Op één moment correspondeerde het geluid van de speakers exact met de resonantie-frequentie van de kamer,
met als gevolg dat de hele ruimte begon mee te vibreren; Zeer indrukwekkend.
Op andere momenten kon je het gezucht van de stille kerk heel goed horen (de opnames zijn ‘s nachts gemaakt).

Ik ben zeer onder de indruk van de rust in het geluid, mooie gedetailleerd en beslist niet vermoeiend.
We hebben oa een prachtige cd van Schuberts Winterreise met Florian Boesch beluisterd, prachtig gezongen met veel stiltes en mezzo-voce.
De opname komt volledig tot zijn recht en ik was echt aangedaan.

We hebben besloten zo snel mogelijk een goede voor- en eindversterker van Menno van der Veen in elkaar te gaan zetten;
dat is precies de apparatuur (van Nico) waar we nu mee hebben getest. Voorlopig leen ik Nico’s spullen.

Vrijdag arriveert de platenspeler. Ik hou je graag op de hoogte van mijn bevindingen.

HRS33 en Van Den Hul AIR
Ik draai nu een aantal weken met de Van Den Hul The Air.
Ik moet zeggen dat ik het klankmatig een prachtige kabel vind. Veel detaillering en een goed doorlopend laag met een mooi middengebied.
Nergens een overdaad aan een bepaalde klank.
De match met de The Air en de interlink The Rock tussen mijn cd speler (Rega Saturn) en de versterker (Mcintosch MA7000) blijkt een schot in de roos.
De Van den Hul The metal screen blijkt een mindere match in mijn set. Deze was bestemd voor gebruik tussen mijn draaitafel en de ingebouwde phonotrap van de MA7000.
Hiervoor gebruik ik nu nog mijn Harmonic Technology ProSilway MK2 (combinatie van zilver en goud).

Al met al ben ik heel erg tevreden met The Rock en The Air.
Ik wil je bedanken voor je enthousiasme en hulp bij het maken van mijn keuzes hiervoor.

Nieuwe opzet
Ik luister nu een aantal weken naar de luidsprekerkabel Van Den Hul “The Air”.
Ik moet zeggen dat ik het klankmatig een prachtige kabel vind. Veel detaillering en een mooi, goed doorlopend laag met een natuurlijke weergave van het middengebied. Nergens een overdaad aan een bepaalde klank. Een perfecte match voor de verbinding met mijn Xanadu HRS33.
Ook qua uiterlijk is het een fantastisch mooie kabel. Mede door afwerking met de verwisselbare Berry Bus connectoren een prachtig geheel.
De match met de interlink van Van Den Hul “The Rock” tussen mijn cd speler (Rega Saturn) en de versterker (McIntosh MA7000) blijkt een schot in de roos.
De interlink van Van den Hul “The metal Screen” blijkt, na lang luisteren, een iets mindere match in mijn set. Deze was bestemd voor gebruik tussen mijn draaitafel en de ingebouwde phonotrap van de MA7000.
Hiervoor gebruik ik nu nog mijn Harmonic Technology ProSilway MK2 (combinatie van zilver en koper).
Al met al ben ik heel erg tevreden met The Rock en The Air.
Ik wil je bedanken voor je enthousiasme en vakkundige hulp bij het maken van mijn keuzes hiervoor.

Reacties zijn gesloten.