Restauratie van de Xanadu DS30

Deze DS30 luidspreker is ontwikkeld in de begin jaren negentig als opvolger van de bekende DS24. Het bijzondere aan deze set is dat ze werd uitgevoerd (optioneel en slechts enkele sets)  met externe filter en zowel intern als extern volledig bedraadt met Ocos bekableing welke destijds een goede keuze bleek.

DS30_project_001 DS30_project_002 DS30_project_003

De meerprijs voor deze set was fors want er werden zeer kostbare onderdelen gebruikt en de productietijd door deze werkwijze verdubbeld.
Nu, ca 23 jaar later is de set terug op de basis en gaat van vader op zoon over.  Natuurlijk gaan we haar volledig restaureren, overspuiten in Ral9010 wit satijn, de woofers vervangen/repareren en dan kan de set weer jaren mee.

DS30_project_004 DS30_project_005 DS30_project_006

We plaatsen deze foto’s om te laten zien dat ook een oudere Xanadu waarde behoud, natuurlijk niet de economische restwaarde na al die jaren maar wel de gevoelswaarde en dat laat zich niet in getallen uitdrukken.
Deze DS30 presteert ook naar huidige inzichten erg goed en haalt weliswaar niet het niveau van de nieuwe topproducten maar dat spreekt voor zich.

De DS30 is weer als nieuw! Van in tot output is alles getest en zo nodig aangepast. Nu blijft de set in de familie en kan weer jaren mee. Uiteraard zijn dit soort opdrachten een relatief kostbare investering. Als je zoveel jaren naar een weergever hebt geluisterd en met muzieklief en leed hebt gedeeld, van Requiems tot Heavy Metal, dan is een luidspreker veel meer dan een “boks” die je even vervangt voor een nog betere. Muziekliefhebbers weten wat ik bedoel. Daar tegenover is de financiële investering niet meer dan kleingeld.
Hieronder het eindresultaat:

ds30_project_007 ds30_project_008 ds30_project_009 ds30_project_010

Nieuwsgierig naar mogelijkheden? Kijk ook eens op de speciale pagina voor de mogelijkheden!
Neem gerust CONTACT met ons op voor de mogelijkheden en informatie!

Reacties zijn gesloten.