Xanadu DS20 Grande Tube

U bent van harte  welkom om de nieuwe Xanadu DS20 Hybride tube te komen beluisteren! Tube Grande…

De Xanadu Hybride Tubes zijn al sinds jaar en dag in productie en hebben een geweldige reputatie. We begonnen ooit met de forse DS24 (1989) en de beroemde DS14 (1989) waarvan talloze uitvoeringen gebouwd en verkocht zijn. Nog spelen ze de sterren van de hemel in vele huiskamers.

Het werd de hoogste tijd weer een grotere Hybride Tube te lanceren. De basluidspreker en de Hybride Tube (gevouwen pijp) vormen een onlosmakelijk geheel. De eigenschappen van de basluidspreker bepalen de lengte van de gevouwen pijp en daarmee grootte van de kast. Xanadu heeft decennia ervaring met het ontwerpen van goede systemen, van klein tot groot, van passief tot basactief met digital sound processing (dsp). Welk type u ook kiest, in elke set herkent u de fraaie Xanadu signatuur.

De kasten van de DS20GT zijn gebouwd in High Density mdf met extra harde toplaag, terwijl de unieke kasten voor de DS20-YH in massief hout zijn uitgevoerd. Onze meubelmaker verstaat het ambacht en dat is te zien. Hij overtuigde ons om ook kasten te bouwen met als afwerking massief hout en we zijn trots op het resultaat! Liefhebbers van hoogwaardige luidsprekers, afgewerkt in massief hout zullen deze uitvoering zeker weten te waarderen. Elke set wordt exclusief voor u gebouwd en kent haar eigen unieke tekening.

Een beetje techniek:
Bas weergever : nieuwste ontwikkeling uit een Scandinavisch huis, 18 cm. Titanium spreekspoel, nieuw ontwerp chassis en centrering. Stijf membraan met coating, lange slag, zeer lage vervorming, prachtig ontworpen eenheid.
Hoog weergever: deze bandtweeter ziet u in meerdere Xanadu weergevers in de hogere prijsklasse. Getallen, metingen, grafieken…Prima, veelal nietszeggend. Dit systeem is gewoon topklasse. Een bandtweeter stelt zeer hoge eisen aan de filtertechniek en haar partner, de bas-mid weergever. Een doordacht ontwerp is een perfect samenspel.
Opstelling: vrijstaand maar ook dichter aan de wand is meestal geen probleem. Deze set is bedoeld om ook zeer lage frequenties te kunnen weergeven zonder enige vorm van hinderlijke overdrijving in de basweergave.

Enkele specificaties en opties:

Afmetingen: met voet: 125 x 23 x 32 cm (H x B x D), zonder voet 121 cm hoog
Mid/bas unit: 18cm, titanium spreekspoel, stijf gecoat membraan,  lange slag
Hoog unit: Bandtweeter (folie) met zeer hoog rendement, grote bandbreedte met veel oppervlakte 2200mm2, = gelijk aan ca. 6 dome-tweeters
Systeem: 2 weg Hybride Tube, afstemming op 29 Hz
Rendement: 87dB (2,83V op 1m)
Uitvoering: In kleurlak
Type YH in massief hout
Aansluitveld: Bi-wiring
Spikes: Soundcare Superspikes
Opties: Magnesium graphene drivers voor mid/laag (MG uitvoering)

Neem voor informatie over de mogelijkheden gerust contact met ons op!

 

 

Reacties zijn gesloten.