Xanadu HRS45

007-xanadu-hrs45amt Deze luidsprekers ogen voornaam en behouden maar er schuilt veel techniek en kracht achter en in het front.
De HRS45keramiek is een hybride, geen Xanadu Hybride tube want dan zou ze veel groter moeten worden, maar een pijp in combinatie met een basreflex-constructie. De voetplaat is een belangrijk onderdeel want de oppervlakte van de opening (afstand van de grond) is onderdeel van de afstemming. Inderdaad bestaat de mogelijkheid het baskarakter desgewenst en binnen kleine marges aan te passen als de akoestische omgeving dat noodzakelijk maakt.

Het klankkarakter is als vanzelfsprekend , moeiteloos en zonder stress, behoorlijk puur en dynamisch en zou ook goed passen in een professionele omgeving .
Xanadu luidsprekers, van klein tot groot, zijn direct herkenbaar als Xanadu door dezelfde soort tonale afstemming, ongeacht gebruikte materialen. De beide keramiek drivers zijn ware meesters! Niet alleen het (concaafgevormde) membraan maar de gehele constructie, hoge belastbaarheid en verliesvrije aandrijving zijn een goede basis voor een dergelijk kostbaar ontwerp.

De opstelling van de drivers in het front is zo gekozen dat het mooiste afstraalgedrag ontstaat (=niet allen op de as verloopt de curve fraai maar ook naast de as, met een constant en zuiver verlopende curve, in de PA Constant Directivity genoemd)
Het voordeel van de 2 drivers is de verdubbeling van oppervlakte en aandrijving en verhoging van het rendement , belastbbaarheid en volume.
De tweeter in de HRS45 is een Air Motion Transformer, behoort tot de familie van bandtweeters. De AMT is vele jaren geleden ontwikkeld en aan de basis staat de uitvinder, genaamd Oskar Heil. zie voor meer details http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Motion_Transformer.
De nieuwe generatie AMT als toegepast in de HRS45 zijn de perfecte partners voor de keramiek drivers.

hrs45_demoEen luidsprekersysteem is veel meer dan de som van de onderdelen, hoe goed of kostbaar deze ook mogen zijn .
Het ontwerp van de HRS45 behuizing, de akoestische eigenschappen en de tonale afstemming zijn volledig met elkaar in harmonie. Gelukkig kunnen wij putten uit vele jaren ervaring en hoeven niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden maar elk ontwerp vormt een nieuwe uitdaging.

Elke luidspreker heeft een eigen karakter en specifieke kenmerken en Je vraagt je soms af waarom zoveel modellen nodig .Zolang er nog geen uniforme weergever bestaat die aan elke smaak kan worden aangepast en zelfs onafhankelijk is van de akoestische omgeving, geen beperkingen kent in frequentiebereik en maximaal volume, zo lang zullen wij met plezier modellen blijven ontwikkelen .

De HRS45 verdiend goed bronmateriaal. Ze speelt uitstekend met buizenversterkers maar ziet ook erg graag een Burmester, een Xanadu-amp of soortgelijk ontwerp aan haar klemmen. Het uiteindelijke resultaat laat zich met goed beleid prima voorspellen.

Specificaties HRS45AMT-keramiek
Systeem 2-weg – basreflex
Ingebouwd in de voet
Afmetingen HxBxD incl. voetplaat in cm 119x24x30
Luidsprekers  Bas/Midrange 2 x 18cm Keramiek oncave cone
Tweeter Air Motion Transformer 150mm
Tweeter dipool Zie note *3
Filter Xanadu 3e orde 2 1/2 weg incl. tweetersectie high end
trillingsvrij verlijmd/deels ingegoten.
Bekabeling Twisted Copper ofc
Aansluiting Biwired/amping of
enkel middels brug
WBT nextgen
Frequentiebereik -3dB nearfield ca. 35Hz..34kHz
Impedantie 6 Ohm
Buizencorrectie std. geschikt voor buizenversterkers
Rendement 2.83V/W/M  1kHz 88db
Belastbaardheid *1 Voldoende voor woonkamer >250 Watt > 50 Hz *2
Optioneel  Parelmoerlakken
Uitvoeringen Lak in satijn of hoogglans optioneel two tone waarbij voet in andere kleur wordt gespoten.

Xanadu: aan genoemde inhoud kunnen geen rechten worden ontleend, wijzigingen voorbehouden

*1 Belastbaarheid: Is afhankelijk van tijdsduur/frequentie en kwaliteit aansturing.
*2 Het Wattage zegt niets over de kwaliteit van de luidspreker.
*3 In de 2016 modellen is de achtertweeter niet standaard ingebouwd, er zijn meerdere opties beschikbaar

Reacties zijn gesloten.