Xanadu HRS52

HRS52BA

De HRS52 noemen wij intern een “halve HRS55” maar al te zien is dat dit alleen het aantal drivers betreft.
De diepere kast ten opzichte van de HRS55 lijkt onlogisch maar is binnen dit ontwerp een voorwaarde. Binnen de vaste waarden van de benodigde inhoud en constructie met wanden tot 52mm dik HDF ! is besloten de voorkeur te geven aan een wat diepere kast zodat het front smal blijft en optisch past bij de andere Xanadu uitvoeringen.

De keramieke midrange en de Air motion transformer (=tweeter) zijn de toppers in de markt en sluiten perfect aan bij de bassectie, de coherentie is maximaal. Ook de 28 cm hexacone bas unit is een geweldenaar en is door de actieve aansturing als perfect met midden en hoog te matchen.

De resultaten overtreffen de verwachtingen en gaan verder dan het theoretisch model. De eerste luistersessie is standaard uitgevoerd aan Burmester apparatuur met als programmamateriaal het schiterende werk van Mahler, 5, Het Concertgebouworkest. Ik weet dan zeker lange tijd aan de set gekluisterd te zitten, want deze muziek afzetten is op z’n minst ongepast, althans zo wordt dit door mij ervaren.
De weergave is natuurlijk en herkenbaar als een echte Xanadu, ruimtelijkheid, definitie en de vanzelfsprekende weergave die naar men zegt moeilijk is te evenaren.

De set klinkt zoals ze eruitziet, voornaam. Ze presteert voelbaar en met een haast grenzeloos gemak. De laagweergave is nagenoeg perfect , begrensd op 22 Hz, strak en dynamisch door de gekozen techniek en akoestische belasting (= in deze de gesloten kast ). Een HRS52 is in te passen in de “normale” woonkamer maar behoeft wel wat ruimte.
Dankzij de actieve bassectie is de set optimaal aanpasbaar aan de omgeving, verantwoord en binnen de wetten van de akoestiek.
De prijzen vastgesteld op €11.500,- per set maar zullen naar verwachting op termijn naar boven moeten worden bijgesteld

Specificaties   HRS52BA
Systeem  Gesloten Basactief 3 weg
Luidspreker  Bas 28 cm Hexacone
Midden 17 cm keramiek
Hoog 150 mm AMT
Hoog dipool 100 mm Bandtweeter
Filter  High End componenten
Fasezuiver filtersectie passief voor mid/hoogsectie (Linkwitz Riley)
Hoog: 5dB aanpasbaar
Frequentiebereik 22 Hz – 35 kHz
Rendement ca. 88 dB >150Hz
Impedantie 6 ohm gecorrigeerd > 150Hz
Bekabeling Van den Hul
Maten (hxbxd) Met voetplaat: 124 x 30 x 61 cm
Zonder voetplaat: 120 x 24 x 55 cm
Gewicht  Ca. 70 kg

Reacties zijn gesloten.