Hohe Messe van Bach

Poster_Hohe_MesseArise Kampen voert de monumentale Hohe Messe van Bach uit in de Buitenkerk van Kampen

 Na de Mattheus Passion van J.S.Bach (april 2014 in de Grote Kerk in Zwolle)  en de Messiah van Handel ism The Los Angeles Episcopal Chorale Society in december van hetzelfde jaar in de Buitenkerk van Kampen,  voert Arise Kampen op zaterdag 21 november 2015 wederom een muzikaal hoogtepunt uit in haar 44 jarige bestaan: Johann Sebastian Bachs monumentale Hohe Messe (BWV 232).

De mis in b kleine terts wordt sinds 1830 bij de eerste uitgave van het werk Die Hohe Messe genoemd maar Bach heeft de mis nooit die naam gegeven. De toonsoort b wordt in de Duitse taal h genoemd, vandaar de oorspronkelijke naam Missa in h moll ( Mis in b klein).

In 1733 schreef de componist het Kyrie en het Gloria van de mis en bood het de keurvorst van Sachsen, die ook koning van Polen was, aan. In 1748 en 1749 voegde hij, met gebruikmaking van eerdere composities, nog de ontbrekende misdelen toe.

Overigens werd  het Kyrie, samen met het Gloria, ook al als mis gezien, men noemde het Kleine Mis of Missa Brevis. Met het Credo, Sanctus en Agnus Dei wordt de mis volledig en wordt dan Missa Solemnes, plechtige mis genoemd.

Vele bekende musici door alle tijden heen, geven aan dit werk van J.S.Bach de beste compositie aller tijden te vinden.

Dirigent en koor vinden het dan ook een voorrecht deze muziek te mogen instuderen en verheugen zich zeer op de uitvoering met solisten en orkest, waar zij u graag voor uitnodigen!

Solisten:
Annette Richter – sopraan; Franka van Essen – alt/mezzosopraan ;  Eyjolfur Eyjolfsson – tenorBert van de Wetering – bas

Orkest: Kammerphilharmonie Emsland

Dirigent: Wolfried Kaper

De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop 27,50 euro; aan de kerk 29,50 euro.  Voor jongeren t/m 25 jaar  bedraag de entreeprijs 17,50 euro (alleen verkoop via email of telefonisch; op vertoon van legitimatie wordt aan de kerk de kaart uitgereikt).
Mocht u voor het concert donateur van Arise Kampen worden (vanaf €10,00 per jaar) zijn per donateur max twee gereserveerde plaatsen beschikbaar.
De aanvang van het concert is 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur.

Voorverkoop kaarten:
The Readshop – Oudestraat 41-43 – Kampen; Blue Music – Oudestraat 24, Kampen of kaartverkoop@arisekampen.nl / telefonisch: 038-3318536.
En bij alle leden!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.