Xanada HRS100 DSP

 XanaduHRS100dsp_versie2_eroMedio 2008 werd de HRS100 ontwikkeld en is nu leverbaar met externe DSP (digital sound processor tbv de bassectie) en externe Xanadu versterkers.
Xanadu is specialist in het optimaal integreren van DSP-engines, de highest-end in digitale optimalisatie van de luidspreker binnen de akoestische omgeving van uw luisterruimte en daarbij extra inbegrepen digitale x-over technieken in combinatie met uw Xanadu HRS100. Kostbaar maar elke euro waard.

hrs100_plus_45_33_20De behuizing van de Xanadu HRS100 bestaat uit verschillende op elkaar geperste lagen hout. De luidsprekers en de behuizingen zijn voor elke unit optimaal ontworpen en dat resulteert in een nagenoeg stille behuizing. Binnen de luidsprekerbouw een hele uitdaging en een belangrijke voorwaarde voor optimale geluidskwaliteit. De combinatie van ambachtelijke meubelmakers en toepassing van moderne inzichten en techniek, resulteren in een uniek product.

De HRS100 beschikt per kast over vier high end Basluidsprekers, samen goed voor ca 1400cm2 oppervlakte. Er gaat niets boven oppervlakte met behoud van lage massa.
De HRS100 heeft per kast twee 17 cm middentoners met lichte keramische (concaaf gevormde) membranen en sterke aandrijving.
De hoogsectie kent eveneens een geweldenaar, een grote bandtweeter met enorm hoog rendement, lage massa en verliezen.
Aan de achterzijde is een bipool bandtweeter gemonteerd. Deze levert (regelbaar) een bijdrage in het tophoog ten gunste van de algehele ambiance.

De basluidsprekers worden gevoed door eigen Xanadu versterkers (of anders in overleg) De versterkers ontvangen het signaal van de DSP unit.
De DSP unit is door Xanadu optimaal geprogrammeerd voor de HRS100. Dankzij dit programma en de vermogende versterkers kunnen wij de laagweergave perfect laten presteren en kan de kast veel kleiner zijn dan met passieve toepassingen mogelijk is.

De aansluiting naar de midsectie verloopt als door een liniaal getrokken en u zult de luidspreker als 1 geheel ervaren.

Waarom een HRS100dsp (of HRS55dsp)? Wij zijn van mening dat u met kleinere luidsprekers, bijvoorbeeld de Xanadu AW14-2 , op een geweldige manier van muziek kunt genieten zonder het gevoel te hebben dat er iets mist.

De enige beperking van een minder grote luidspreker is , heel kort door de bocht, het maximaal haalbaar volume en dynamiekomvang.

Wanner u een groot systeem als de HRS100dsp optimaal kunt plaatsen en u ook op hoger afspeelniveau uw muziek wilt beleven , is de HRS100dsp magie. Met speels gemak zal muziek worden weergeven op het door u gewenste volume, met behoud van dynamiek , de rust en grootte van afbeelding. De weergave is tastbaar en voelbaar zoals u ook ervaart in de concertzaal. Ook wanneer u luistert naar een kleine bezetting , een solo instrument of menselijke stem , zult u mogelijk verbaasd zijn hoe de kleinste details hoorbaar zijn, bijna breekbaar. In de woonomgeving blijft muziekweergave een verschaling van de werkelijkheid maar de verhoudingen worden steeds natuurlijker, een enorme luxe ! Wilt u het onderste uit de kan, werkelijk geen enkel compromis meer aangaan, dus ook de luidspreker “processen” in haar akoestische omgeving, dan laat u ons de DSP programmeren voor een optimale setup. Dan is zelfs de opstelling minder kritisch. Een paar jaar geleden nog pure Sciencefiction. Het enige wat dan nog beter zou kunnen klinken is een goede life uitvoering op toplocatie !

Bekijk meer foto’s en een overzicht van de bouw van de HRS100

Specificaties:

Systeem 4-weg volledig gesloten met uniek impulsgedrag op basis van onderzoeksresultaten door de Xanadu TD naar optimaal in- en uitslingergedrag
Kast Combinatie van materialen Handgemaakt door ambachtelijk meubelmaker, gebogen panelen bestaan uit verschillende lagen. De voor, achter en bodemplaat bestaan uit dik mdf + een laag materiaal ter onderdrukking van resonanties. Binnenkast met 5 compartimenten. Mede ondersteund door high tech computersimulaties en metingen is de kast nagenoeg trillingsvrij over een grote bandbreedte en dat zelfs op zeer hoog afspeelvolume
Luidspekers Bas 4 x 26cm langeslag woofers, worden gedurende 2 weken 24 uur per dag ingespeeld voorafgaand aan montage.
Midrange 2 x 17 cm keramiek
Hoogsectie front 22cm2 bandtweeter, selectie Xanadu
Hoogsectie back Bipool, bandtweeter 5 cm2, binnen 7 dB regelbaar
Filters Xanadu intern: >200Hz passief
Xanadu+OEM Digital Sound Processor : extern met Xanadu programma en keuzefunctie
Filter digitaal incl. Voorgeprogrammeerd hoge resolutie processor in externe behuizing.
Versterking bassectie Optioneel Eigen Xanadu versterking
Aansluitingen Bassectie Eigen entree middels WBT, Mundorf of Neutrik
Midsectie Eigen entree middels WBT nextgen of Mundorf
Hoogsectie front+bipool Op verzoek met eigen entree voor bi-wiring, amping
Aansluitveld Het aansluitveld voorziet in de standaard opdruk (laser gegrafeerd) + een klantspecifiek serienummer
gekoppeld (in overleg) aan de naam van de koper.
Bekabeling VDH SE intern externe kabels worden optioneel op maat geleverd.
Exclusief Direct af-fabriek
Uitvoering Gespoten kasten Satijn lakken, hoogglanslakken, parelmoerlakken, kleurencombinaties op klanten specificatie.
Frontplaten Versie 2015 voor tweeter en woofers geanodiseerd aluminium
Doekpanelen Neen
Frequentiebereik ca.(begrensd op 15 Hz)) 20Hz..30kHz
Belastbaarheid Ruim voldoende
Impedantie >200Hz nominaal 4 Ohm
Bassectie
Rendement ca. 97dB/W/M > 200 Hz. (laag = actief )

 

Reacties zijn gesloten.