Werk in uitvoering

Deze ruimte richten wij in als ontvangstruimte voor bezoekers van de hifi concerten welke wij met grote regelmaat op zaterdagen gaan  organiseren.

Elke keer een ander thema, luisteren naar de betaalbare maar indrukwekkende AW14-5 (opvolger AW14-v.a. € 2150,- set) tot en met de nieuwe HRS90dsp. Wij willen u per sessie 2 sets demonstreren .
Wilt u een andere set beluisteren omdat u overweegt een aankoop te doen, bent u meer dan welkom op een ander moment voor een extra demonstratie .

Op deze wijze willen wij u graag kennis laten maken met onze inzichten en de weergavekwaliteiten waartoe onze producten in staat zijn. Xanadu is een echte luidsprekerspecialist en ontwerpt al vanaf 1990 uitsluitend kwaliteitsproducten.

Kostbaar ? Jazeker , maar niet duur. Let ook eens op de occasions welke wij aanbieden, de mogelijkheden tot maatwerk en inspraak in optische maatvoering.

Als ontwerper zal ik toelichten waarom we het ene doen en het andere vooral laten zonder uitgebreid op de techniek in te gaan, immers is een luidspreker de som van alle delen en de weergave het product van onze ontwerpen, de aansturing, bekabeling en akoestiek. Een niet van elkaar los te koppelen geheel. Onze ervaring resulteert in een professionele aanpak, ontdaan van elke vorm van kwakzalverij of toepassing van onzinnige en vaak duur verkochte bijzaken.

Ons doel is het realiseren van maximale weergavekwaliteit binnen uw woonomgeving, akoestiek en investering.

In de jaren 70 werd veelal de uitspraak aangehaald “de concertzaal bij u thuis”. Helaas, de sfeer en grootsheid van bijvoorbeeld het Concertgebouw met een 150 mans orkest kunt u thuis echt vergeten. Wat wel kan … U het gevoel te geven daadwerkelijk op de mooiste plaats te zitten en zo uw privé concert in te kunnen lopen, voelbare energie, afgronddiep laag en compleetheid van een echt orkest, zo goed als kan verschaald en met behoud van natuurlijkheid.

Deze zin is snel geschreven, het realiseren van dergelijke uitkomsten is ons levenswerk.

Verbouwingsopruiming (Bel of mail ons voor meer info!)
De volgende demosets en occasions bieden wij aan onder volledige garantie :

Een schitterende, niet van nieuw te onderscheiden set Xanadu HRS45keramiek. Wit 9010 hoogglans. Garantie 5 jaar. € 4.950,–

 • 2 weg basreflex met 2 keramiek drivers en AMT tweeter.
 • WBT nextgen chassidelen
 • Bandtweeter achterzijde.
 • De HRS45 kan ook in een kleine woonkamer prima presteren.
 • Deze set is van de eerste eigenaar en ingeruild op de eerste set HRS90dsp.

 

Een demoset Xanadu HRS17amt-keramiek , optioneel basactief DSP. Onze wit satijnen demoset is in nieuwstaat en in passieve uitvoering, een basreflex in de Xanadu afstemming, prachtig laag, geen gedreun of overdrijving.

 • De amt tweeter in combinatie met de keramiek midrange en de 22 cm basluidspreker + dipooltweeter zijn in staat tot indrukwekkende weergave.
 • De klank is zeer dynamisch en direct en een luidspreker voor mensen die elk detail willen horen.
 • De basweergave is zeer gedetaillerd, gaat diep en is zeker niet te luid afgestemd. Daarom bij uitstek geschikt voor de minder grote luisterruimte. De set is met elke goede versterker aan te sturen en is ook geschikt voor buizenversterker.
 • BA-DSP Optioneel . Deze versie is wel de meest veelzijdige, de basweergave is regelbaar binnen de door Xanadu verkozen afstemming van het digitale filter.
  BA betekend dat de set is voorzien van een ingebouwde versterker voor de basweergave. Op onze site staat diverse uitleg.

Prijs basreflex € 4750,– Prijs basactief DSP € 5750,–


Xanadu HRS17 satijn zwart, occasion/inruil. Zeer fraaie en jonge set HRS17 in satijnlak, prijs € 2.550,– per set, 5 jaar garantie
Xanadu HRS17 zwart hoogglans, occasion/inruil. Zeer fraaie en jonge set HRS17 in zilvergrijs hoogglans. € 2.750,– met 5 jaar garantie


Xanadu HRS10 (opvolger AW11/AW11ti). Nieuwe sets van deze geroemde Xanadu monitor welke in grote hoeveelheden is verkocht en welke wij in zeer beperkte oplage hebben geproduceerd, afgeladen met de nieuwste inzichten.

 • Het is een geweldig klinkende luidspreker met bandtweeter en 15 cm bas midrange welke combinatie ook te vinden is in de AW14 e.a.
 • Nieuw ontwikkelde en handgebouwde filters

Prijs : € 1500,– voor de set .


Xanadu HRS20SE (keramiek). Demoset wit , ral 9010, hoogglans.

 • Keramiek bas-mid eenheid + de legendarische bandtweeter welke ook toegepast wordt in onze nog kostbaarder systemen.
 • Aan de achterzijde is een 22 cm. passief membraan geplaatst ter ondersteuning van de bas-mid eenheid.
 • De HRS20SE is een heerlijke high end monitor. Goed opstellen en aansturen.

Prijs € 3.900,– 5 jaar garantie.


Xanadu Le Poét, monitor Deze huiseigen demoset ” Le Poét” is onze meest betaalbare luidspreker maar presteert geweldig!

 • In een kleiner 2 weg systeem functioneert een extra membraan (achterzijde)voor uitbreiding van de basweergave doorgaans beter dan een baspijp, een rond gat in een kast.
 • Hoewel kostbaarder in productie is er niet bezuinigd op de onderdelen. De kast is afgewerkt in zwarte HPL kunststof. Onder voorbehoud is ook nog een set in wit leverbaar (Ral 9010)

Prijs voor de zwarte set € 699,– exclusief stands.


Mini-monitor:  de kleinste Xanadu op dit moment. We hebben nog 1 set in wit, ral 9010, hpl afwerking.

 • Deze monitor is all-round inzetbaar en net zo serieus ontworpen als de grotere systemen.
 • Hoogwaardige filteronderdelen, hardwired opgebouwd etc.
 • Verwacht geen oorverdovend geweld maar wel het Xanadu karakter, openheid en detail.

Prijs € 495,– set.


Xanadu DS17AMT-f2d. Beschikbaar is een set in zilvergrijs hoogglans. Hoewel afgelopen zomer opnieuw opgebouwd heeft de kast wat kleine beschadigingen opgelopen. Niets ernstigs want dan zouden we haar niet verkopen, technisch perfect en nieuw.
Prijs € 3750,– set. (sterk in prijs verlaagd)


Xanadu DS17AMT-f2d. De allermooiste uitvoering van deze versie, vinden wij; Helderrood hoogglans, lange doekfronten, Soundcare Jupiter voeten, de schitternde AMT tweeter en magnesium bas-mid eenheid , gekoppeld aan de Xanadu Hybride Tube . Dit is de set welke op de voorpagina van Music Emotion werd afgebeeld en door Werner Ero is beschreven. Prijs € 4.500,– (demoset in z.g.a.n staat en nieuw garantie)

Bij belangstelling? Bel of mail ons gerust!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.