Xanadu HRS100

Xanadu HRS100:
Wij hebben besloten nog 1 set HRS100 aan te bieden!
Het bouwen van een set HRS100 is specialistisch werk en kost tijd. De eerste klant met serieuze belangstelling en oprecht intentie heeft tot kopen, zal niet lang op zich laten wachten.
Op de foto ziet u al vast één onderdeel, de handgemaakte binnenkast. Deze kast huisvest de 4 x 26 cm woofers en de akoestisch optimale behuizing voor de keramische middentoners en bandtweeter(s).

De versterkers voor de basweergave worden ingebouwd. Moderne techniek, zeer hoog vermogen en een indrukwekkende DSP “engine” om de 8 woofers (per set) in het gareel te houden. Controle over de woofers is een voorwaarde maar geen probleem. De voortgang van dit prestigieuze project zullen wij regelmatig in beeld laten komen. Hoe klinkt een HRS100 ? Je zou verwachten dat het over en uit is met rustig genieten maar hoewel de set de potentie heeft van een Formule 1 op Zandvoort, kun je rustig op de achtergrond je stiekem gewaardeerde James Lasten draaien, of hard Rock, of een piano solo, Beethovens vioolconcert, Mahlers…maakt allemaal niet uit. De set speelt met zoveel gemak en plezier, dat je je helemaal niet bewust bent dat je naar luidsprekers luistert. Je gaat je echt niet meer afvragen of de bassen harder, dieper, voelbaarder moeten, het mid hoog niet te hard, niet te zacht staat, of het “beeld” wel klopt. Die onrust is voorbij. Zorg voor goed programmamateriaal, goede aansturing en ga van muziek genieten! In plaats van Audio stressen.

Maar dan, zomaar als voorbeeld, even een deel draaien uit Blade Runner 2049 , op een dB of 90 en ervaar hoe muziek lichamelijk “voelt “ maar van stress geen sprake. De basweergave gaat best diep. Maar of dat nu 8 Hz is of 20 Hz…,  het zijn slechts getallen.
Ooit schreef een recensent, ik weet niet helaas meer wie , ik citeer : “het gaat er niet om hoe diep het gaat, maar Hoe het diep gaat”. Onze Duitse buren hebben daarvoor passende uitspraken “Tiefbass Ohne Ende” en dat klopt voor een aantal van onze sets.

De weergave van een HRS100 in een slechte akoestische omgeving is geen feest en dat geldt voor elke serieuze luidspreker. Dan is investering in audio weggegooid geld. Grote luidsprekers, grote problemen. Grote luidsprekers in een redelijke ruimte, goed opgesteld , wow !
Koop alleen een HRS100 of andere mooi ontwerp als deze goed is te plaatsen. Natuurlijk komen wij beoordelen of het voor u zinvol is de HRS100 aan te schaffen.
Hoe groot moet uw kamer zijn? We hebben de HRS100 verkocht en dus geplaatst op diverse locaties  waarvan de vloeroppervlakte helemaal niet zo groot was, 1 x 35 m2 1 x rond de 40 m2. In onze eigen luisterruimte van ca 45m2 voelt de set zich als een vis in het water. De weergave is van braaf tot angstwekkend als het muziekmateriaal dat in zich heeft.
Ik weet niet of ik het bij naam mag noemen, maar bijvoorbeeld filmmuziek van Hans Zimmer, een beetje op volume laat het beest HRS100 wel los, zonder stress.
Grote orkestrale werken, zo gemakkelijk.
Verwacht overigens niet dat een HRS100 alleen maar op hoog volume goed klinkt, hoewel, je koopt ook geen HRS100 voor een achtergronddeuntje tijdens de afwas. De set is best in staat fluisterzacht en haast breekbaar muziek weer te geven, je houd je adem in,emotie, dan plots het ??? Crescendo? en dan zit je weer rechtop.

Is de HRS100 dan het absoluut beste wat je voor geld kunt kopen ? Nou Nee, er zijn vele goede
merken en ontwerpers.  Of je deze prestatie voor slechts €22.000,– elders kunt kopen, kunnen we oprecht beantwoorden: “dat gaat waarschijnlijk niet lukken”

Neem bij belangstelling gerust contact met ons op!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.