Xanadu HRS22YH

De nieuwe generatie high-end, full range monitoren HRS22YH met als optie de MG versie.

Een korte omschrijving:
Zowel de HRS22YH als de optionele HRS22YH-MG versie zijn weergevers waarbij de lat extreem hoog is gelegd inclusief diepe basweergave. Monitor geeft aan dat de kast minder groot is, niet de weergave…

De behuizing in massief hout met elk haar natuurlijke tekening maakt het systeem compleet en uniek, zowel audiofiel als visueel.

Het is vanzelfsprekend dat we in deze klasse niet bezuinigen op toegepaste componenten. Elke set is voorzien van gematchte onderdelen en handgemaakte filters.

Waarom ook een MG versie als de HRS22YH ruimschoots presteert?

Dat nu ligt besloten in de lange Xanadu traditie. Al in 1990 boden we binnen hetzelfde model ook een versie aan met een iets andere tonale balans. Zo was er een DS17 en een DS17E, een DS17PP en een DS17MG, een DS14AL en een DS14MG enzovoorts.

Als ik een systeem ontwerp moeten er keuzes worden gemaakt. Er zijn zijn altijd meerdere wegen om een doel te bereiken maar ook verschillen in voorkeuren.
Om letterlijk gehoor te geven aan de voorkeuren van mijn klanten ontstaan er 2 versies van hetzelfde model met verschil in tonaliteit. De MG versie focust zich sterk op detail en afbeelding en solisten zijn haast tastbaar. Dat resulteert in een weergave waarbij de luidsprekers vergeten worden….Ook stelt dit zeer hoge eisen aan de apparatuur en opstelling en haalt u alleen het onderste detail uit de bron als de apparatuur op orde is.

In de MG versie worden spoelen, weerstanden en condensatoren toegepast welke tonaal passen bij de hoge resolutie van de drivers. Deze componenten zijn extra kostbaar.

Voor het HRS22YH ontwerp gelden dezelfde ontwerpcriteria. Het doet de set onrecht aan door deze de standaard versie te noemen, er zijn simpelweg 2 uitvoeringen.
De HRS22YH rijk en groots in klank, de HRS22YH-MG een definitiereus die zo haar eisen stelt aan de gebruiker maar heeft u uw set en opstelling op orde? dan is het volop genieten welke set u ook aanschaft.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Voor prijzen zie onze prijslijst.
Foto’s van de bouw van de HRS22YH vind u HIER

Specificaties:

Afmetingen: 39,5 cm diep, 27,5 cm grootste breedte en 47 cm hoog
Bas-mid driver: 18 cm driver
Hoog driver: Bandtweeter (folie) met zeer hoog rendement, grote bandbreedte met veel oppervlakte 2200mm2 = gelijk aan ca. 6 dometweeters
Bouwwijze: Massief hout
Systeem: Basreflex, 4e order filtering. Het paneel net onder de kast is onderdeel van het basreflex systeem
Impedantie: 7 Ohm
Rendement: 87 dB/W/m
Frequentiebereik: – 3 dB ca 35 Hz….30 kHz
Belastbaarheid: Voldoende voor woonkamertoepassingen
Geadviseerde standhoogte: 55 á 65 cm

 

Reacties zijn gesloten.